Adliyede 'Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ' buluşması: Yandaş yazarlardan suç duyurusu

Kabataş yalanına 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' başlıklı yazılarla bir kez daha sahip çıkan havuz medyası köşe yazarları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında 'kendilerine hakaret ettiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde grup adına basın açıklaması yapan eski Anadolu Ajansı genel müdürü, AKP milletvekili aday adayı Kemal Öztürk, "Biz gazetecilerle muhatap olmaya alıştık ama bir ana muhalefet partisi liderinin hakaretine asla maruz kamayı kabul etmeyiz" dedi. Öztürk, yazı için hiçbir yer talimat almadıklarını öne sürdü.

DHA'nın haberine göre, havuz medyasının yazarları tarafından savcılığa sunulan ve Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin de yazılı olduğu dört sayfalık dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, 'hakaret' ve 'kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından cezalandırılması talep edildi. Dilekçede, şu isimlerin imzası yer aldı: Abdülkadir Selvi, Abdülhamit Güler, Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Yasin Aktay, Cemile Bayraktar, Ersoy Dede, Esra Elönü, Fuat Uğur, Halime Kökçe, Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç, Murat Çiçek, Kenan Alpay, Mahmut Övür ve Saadet Oruç.

'ÖZEL BİR ORGANİZASYONA GİTMEDİK'
Öztürk adliye önünde yaptığı açıklamada, yazılarını savunarak şu ifadeleri kullandı; "Bir süre önce Kabataş olayını yeniden köpürtüp bunu bahane ederek, dört tane kadın yazar arkadaşımızın sosyal medyada ve gazete köşelerinde linç edilmeye çalışılmasını protesto etmek amacıyla bir grup yazar olarak aynı başlıkta bir makale kaleme aldık. Bu sayı 15 de olabilirdi, 50 de olabilirdi. Özel bir organizasyona gitmedik. Özel bir yerden talimat da almadık. Bunlar bizim yıllarca aynı kurumda beraber çalıştığımız meslek arkadaşlarımız. Özellikle dünya kadınlar gününde kadın gazetecilere yapılan ahlaksızca, edepten ve adaptan yoksun bu linçi protesto etmek için bu makaleleri kaleme aldık."

'KABATAŞ KOROSU' BİR ANDA ATAĞA GEÇMİŞTİ!
Geçtiğimiz hafta Yeni Şafak, Star, Yen, Akit, Türkiye ve Sabah gazetelerinden 15 yazar köşe yazılarında Kabataş yalanını 'Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ' başlıklarıyla savunmuştu.

Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında, "Bu havuz medyasının köşe yazarları var, köşe satıcıları. Aynı başlıkla 9, 10 gazeteci yazı yazdı. Hala bunu savunuyorlar. Yahu siz gazeteci misiniz, yoksa yalancıların temsilcileri misiniz? Sizde vicdan, sizde ahlak, sizde namus, sizde din, sizde iman, sizde kitap var mı? Bu kadar yalan olmaz” demişti.

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Selvi coştu bir kere: 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' eylemleri devam edecek!

Kabataş yalanına sahip çıkan havuz medyası yazarları Kılıçdaroğlu’na ‘hakaret’ davası açtı

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti