Başkan Tunç Soyer’in desteğini hissettiğini belirten Prof. Dr. Adnan Akyarlı, 12 Şubat’ta yapılacak İzmir Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Adnan Akyarlı, İzmir Kent Konseyi başkanlığına aday

Namık ALKAN

Konak ve Karabağlar Kent Konseyi eski başkanlarından Prof. Dr. Adnan Akyarlı, 12 Şubat’ta yapılacak İzmir Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteğini hissettiğini belirten Akyarlı, sivil toplum kuruluşları tarafından aday olması yönünde yapılan çağrıya olumlu yanıt verdi. Konak Kent Konseyi Onursal Başkanı da olan Akyarlı, sivil toplum gönüllüsü olduğunu ve Kent Konseyleri konusunda geçmişten gelen deneyiminin varlığına dikkat çekti.


İzmir’de sivil toplumun son derece etkin ve duyarlı olduğunu kaydeden Akyarlı, “68 kuşağıyız, içimize enjekte edilmiş bir toplumsal sorumluluğumuz var. Bireysel değil toplumsal hedeflere yönelmemiz lazım. Bu bana ne getirir değil, topluma ne getirir diye bakmamız lazım” dedi. Ülkenin örgütlü topluma ihtiyacı olduğunu kaydeden Akyarlı, şunları söyledi: “Kent konseylerinin de en önemli potansiyeli örgütlenme potansiyelidir. Çünkü yasal olarak örgütlenme hakkı verilmiş kent konseylerine. Bugün örgütlü topluma karşı baskı ve yıldırma politikaları var. Ama kent konseyi adı altında yasanın tanıdığı her türlü örgütlenmeyi yapabilirsin. Yerelde de birçok sorunlarımız var. O sorunlar konusunda sivil toplumun ortaya koyduğu, halkın kendi yaşam pratiklerinden doğan çok akılcı, çok özgün çözümler var. Bunları taşıyacak bir platform olması lazım. İşte bu kent konseyleridir.”

Kent konseylerinin kentin sorunlarına akıl ve bilim yönünden, duygusallığa ve hamasete katılmadan çözümler önermesi gereken bir yapı olduğunu kaydeden Akyarlı, kent konseylerine yerel yönetimler tarafından da değer verilmesi gerektiğini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendileri için büyük şans olduğunu kaydeden Akyarlı, “Çünkü Tunç Soyer bu ilişkiyi sağlıklı kuracak bir insan” diye konuştu. Akyarlı, adaylığı için Tunç Soyer’in desteğini de hissettiğini belirterek, şunları söyledi: “Sayın Başkanın desteğini hissediyorum. Sayın başkana bu konuya olan yaklaşımından doğan bir güvenim var. Benim güven duygum oradan doğuyor. Kent konseyine 1000 metrekarelik yer tahsis etti. O bin metrekarelik yerin cıvıl cıvıl olması lazım. Sivil toplumun kendini orada bulması lazım.”