Adnan Oktar cemaatinin üçüncü ismi tutuklandı

Adnan Oktar cemaatinin firari kilit ismi Tarkan Yavaş, Serkan Yumru ve 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlediği operasyonda Adnan Oktar ve Didem Ürer'in de aralarında bulunduğu 192 şüpheli yakalanmıştı.

Ancak cemaatin 3'üncü ismi Tarkan Yavaş aramalara rağmen bulunamadı. Polis ekipleri haftalarca süren çalışmanın ardından cemaatin 3'üncü ismi ve Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ile Serkan Yumru'yu Eyüpsultan Göktürk Mahallesi'nde gözaltına aldı.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre Operasyonda 4 şüpheli daha yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındı.

CEMAAT ÜYELERİNİN LİSTESİ ÇIKTI
Adreste yapılan aramada, bilgisayar ve dijital malzemelere de el konuldu. Dijital dökümanlarda cezaevindeki cemaat üyelerinin nerede tutulduklarına yönelik bilgiler olduğu belirtildi.

Polisin ekipleri Tarkan Yavaş'ın cemaat propagandası içeren görüntülerini de ele geçirdiği öğrenildi. Tarkan Yavaş'ın Temmuz ayındaki operasyon sonrasında bu görüntüleri sosyal medya üzerinden servis ettiği belirtildi. Yavaş'ın izini belli ettirmemek için CD'lere yüklediği görüntüleri cemaat üyelerine elden gönderdiği de öğrenildi. Görüntülerin farklı adreslerden video paylaşım sitelerinden servis edildiği belirtildi. Ayrıca Yavaş'ın cemaat çözülmeyi engelleme ve itiraflara engel olmaya çalıştığı da iddia edildi.

'ADNAN OKTAR BAŞKAN OLACAK'
Cemaat üyelerine “Yakında af çıkacak. Bu süreç bitecek. Daha çok güçleneceğiz ve Adnan Oktar devlet başkanı olacak” mesajları atıldığı belirtilirken, cemaatten şikayetçi olanların sayısının 250'ye ulaştığı belirtildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Adliyeye gönderilen şüphelilerden Tarkan Yavaş'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

Diğer bir şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.