Adobe, yaptığı açıklamada ABD hükümeti tarafından yayınlanan 13884 numaralı karar gerekçesiyle Venezuela ile yapılacak her türlü işlemin yasaklandığını, bu emre uymak için Venezuelalı kullanıcıların hesaplarını kapattıklarını açıkladı

Adobe Trump'ın emriyle Venezuela'daki tüm kullanıcı hesaplarını kapattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarından sonra harekete geçen Adobe, Venezuela’daki kullanıcılara ait olan hesapları iptal etti. ABD Hükümeti’nin emrini uygulayan Adobe, iade de yapamayacağını söyledi.

Web Tekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberine göre, çeşitli programları ve uygulamaları aracılığıyla dünyanın dört bir yanında sanatçılara ve tasarımcılara hizmet eden Adobe, ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle Venezula’ya verdiği hizmetleri sonlandırdı. Bu hareket hem ücretli hem ücretsiz sürüm kullanan kişileri etkiledi.

Adobe, sitesinin soru cevap kısmında yaptığı açıklamada, ABD hükümeti tarafından yayınlanan 13884 numaralı karar gerekçesiyle ABD’li şirketlerin, kuruluşların ve kişilerin pratikte Venezuela ile yapacakları her türlü işlemin yasaklandığını, bu emre uymak için Venezuelalı kullanıcıların hesaplarını kapattıklarını açıkladı. 13884 numaralı karar, ABD'li şirketlerin, kuruluşların ve kişilerin Venezuela ile yapacakları her türlü işlemi yasaklıyor

Adobe bu hesapları ne zaman yeniden aktif hale getireceğini ya da getirip getirmeyeceğini açıklamadı. Adobe, ülkedeki kullanıcılara uygulamaları indirmeleri için 28 Ekim’e kadar zaman verdi.