AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi’nde yağışlar sonrasında bine yakın heyelan ve toprak kayması olduğunu ve 15 ile yeniden turuncu uyarı verildiğini söyledi.

Kaynak: İHA
AFAD duyurdu: Karadeniz’de bine yakın toprak kayması ve heyelan gerçekleşti
Fotoğraf: İHA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi’nde bine yakın heyelan ve toprak kayması olduğunu belirtti.

Sezer ayrıca 15 ile yeniden turuncu uyarı verildiğini söyledi. Bölgede turuncu kod içeren uyarıların yarın (10 Temmuz Pazartesi) da geçerli olacağının altını çizen Sezer, yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Sezer, şunları söyledi:

"Yoğun yağışlar nedeniyle 15 ilimize turuncu uyarı vermiş durumdayız. Meteorolojiyle beraber anlık olarak takip ediyoruz, bu verilen uyarılar sonucunda başta yetkililer olmak üzere valilerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız olmak üzere tüm kriz merkezlerimiz şu anda aktif durumda. İş makineleriyle risk oluşturan alanlarda tedbirler alınmış durumda. Aynı zamanda da olması muhtemel sıkıntılara karşı hava araçlarımızı da arama kurtarma noktasında bekletiyoruz."

"ORDU-GİRESUN SAHİL YOLU ÇİFT YÖNLÜ OLARAK AÇILDI"

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise sel nedeniyle ulaşıma kapanan sahil yolunun ulaşıma açıldığını belirterek, “Şehir içerisindeki geçiş yolumuzda da çok ciddi çalışmalar yapıldı. İnşallah oranın da çift taraflı olarak açılması sağlanacak. Bu süreçte 2 vatandaşımız da kurtarıldı, birisi hafif şekilde yaralı diğer vatandaşımız ise hiç yaralı değil. Devletimizin kurumlarıyla teyakkuz halindeyiz" dedi.