Kaynak: Haber Merkezi
AFAD emekçileri toplu sözleşmede hakkını istiyor

2024-2025 yılını kapsayacak toplu sözleşme süresi ağustosta başlayacak olan AFAD emekçileri, artan ekonomik koşullar altında hayatlarını idame ettirmede güçlük çekiyor.

Yapı Yol Sen tarafından yapılan açıklamada, toplu iş sözleşmesine yönelik taleplere dikkat çekildi.

Hatay’da yapılan açıklamada konuşan Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, “AFAD emekçileri, enformasyon memurundan sağlıkçısına arama ve kurtarma teknisyeninden mühendisine şefinden eğitim uzmanına ve veri hazırlama memuruna kadar tüm kadro ve unvanlarla sahada görev almaktadır. Yıllardır verilen ama bir türlü tutulmayan sözler bu TİS sürecinde kırmızıçizgimizdir. Başta tüm kadro ve unvanları kapsayacak ve günün koşullarına uygun AFAD tazminatı mutlaka toplu sözleşmede kazanım olarak elde edilmelidir. AFAD tazminatının olmadığı bir toplu sözleşme bizim açımızdan şimdiden yok hükmündedir” dedi. 

Ulaşım hakkı, mesai ücretleri, yemek ücreti gibi güncel sorunların da çözülmesini isteyen Karakoç, şöyle konuştu:

“Bizleri yıllardır kazanım diyerek kırıntılarla oyalayan yetkili ama etkisiz sendika AFAD emekçilerinin hak ve çıkarlarını savunmaktan çok uzaktır. Kendileri zenginleşirken kamu emekçileri derin yoksulluğu yaşamaktadır. Yıllarca TİS masasında orta oyunu oynayarak AFAD emekçilerini oyalamalarına artık AFAD emekçilerinin tahammülü yoktur.”