AFAD, Hatay'daki depremler sonra uyarıda bulunarak, "Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. AFAD, daha sonra deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarının kaldırıldığını bildirdi.

AFAD, Hatay'daki depremlerden sonra yaptığı tsunami uyarısını kaldırdı

AFAD, Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğündeki depremlere ilişkin deniz seviyesinin yükselmesine ilişkin uyarı yaptı.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

AFAD daha sonra yaptığı açıklamada, "Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.