237 kadın örgütü ortak açıklama yayınlayarak, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarını düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103. maddesine ilişkin, "Çocuk istismarcılarına af girişimlerinin gündemde tutulması, istismarcılara teşvik, tüm çocuklara tehdittir" dedi.

"Affın gündemde tutulması istismarcılara teşvik"

Haber Merkezi

Çocuk İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu üyesi 237 kadın örgütü, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarını düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesine ilişkin ortak bir açıklama yayımladı. Temmuz ayı içerisinde Meclis’e gelebilecek af düzenlemesinden vazgeçilmesini talep eden kadınlar, “Çocuk cinsel istismarcılarına af girişimlerini ertelemenizi değil; bu niyetinizden derhal ve tamamen vazgeçmenizi bekliyoruz” dedi.

“Çocuk istismarcılarına af girişimlerinin gündemde tutulması, istismarcılara teşvik, tüm çocuklara tehdittir” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kulislere yansıdığı kadarıyla çocuk istismarcılarına af girişimi TBMM’nin ekim ayında başlayacak yeni yasama dönemine bırakılmış. Ancak 2016’da bu maddeye ilişkin değişiklik önerisi Meclis gündemine bir gece yarısı getirildiği için, TBMM’nin açık olduğu 15 Temmuz 2020 tarihine kadar bizlerin tedirginliği sürecek.

GÖREVLİLERE ‘TALİMAT’ NİTELİĞİNDE

Öte yandan İstanbul Sözleşmesi’nin AKP iktidarı ve gericiler tarafından hedef alınmasına da değinen kadınlar, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye’de ne İstanbul Sözleşmesi ne de 6284 sayılı yasa etkili bir biçimde uygulanmakta. Numan Kurtulmuş’un son açıklaması da şiddete karşı bu çok önemli sözleşmeyi ve yasayı uygulamamak için zaten direnmekte olan tüm kamu görevlilerine, yeni ve güncel ‘talimat’ niteliği taşımakta. Bu gibi açıklamaların şiddet uygulayan erkekleri teşvik etmek; şiddete maruz kalan birçok kadının devlet mekanizmalarına başvurma cesaretlerini kırmak gibi olumsuz sonuçlar doğuracak.”