Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde gerçekleşen yoğun kar yağışında, Isparta gibi Afyon’da da elektrik kesintisi yaşandı. Dazkırı’nın Sarıkavak köyünde 36 saati aşkın süredir elektriklerin kesik olduğu öğrenildi

Afyon’un köyünde elektrikler 36 saattir kesik

BERKAY SAĞOL

Afyonkarahisar’da da yoğun kar yağışı ardından kentin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Dinar merkezli bölgesel bir kesintinin ise devam ettiği öğrenildi. Dazkırı’da köylerde tahta elektrik direkleri devrilirken, demir direkler ise kar yağışının ardından yamuldu.

Afyon’un elektrik dağıtımını ise Zorlu Enerji tarafından işletilen Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi üstleniyor. Bakım onarım çalışmalarını sürdüren ekiplerin, elektriklerin köye bugün verileceğini söylediği öğrenildi.

Dazkırı’nın Sarıkavak köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan Bülent Toker, çarşamba akşamı saat 20.00 civarında elektriklerin kesildiğini söyledi. Toker, “Köydeki tahta direkler devrildi, kablolar koptu. Birçok kablo yerde duruyor. Demir olan direkler yamuldu. Ekipler bugün sabah geldi, gün içinde elektriklerin verileceğini söylüyorlar. Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz ve her gün ineklerimizden süt sağıyoruz, onlara su veriyoruz. Elektrik olmadığı zaman süt sağma makinelerimiz çalışmıyor ve süt alamıyoruz. Benim jeneratörüm var sağım konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama köyde birçok kişi süt sağamadı. Eğer uzun süre sağamazlarsa problem yaşanacak. Biz ineklere verdiğimiz suyu pompayla çekiyoruz ve pompa elektrikli. Şu anda evlerimize ve hayvanlarımızın durduğu yere su gelmiyor. Hayvanlarımız susuz kaldı” dedi.