Ağabey Gürkan Korkmaz: Katiller Ali İsmail'in yaşı kadar bile yatmayacak!

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın katillerine 'iyi hal' gerekçesiyle verilen hafif  cezalar tüm Türkiye'de büyük tepki yaratırken, duruma isyan eden ağabey Gürkan Korkmaz, verilen cezaların ödül gibi olduğunu savundu ve "Katiller Ali İsmail'in yaşı kadar bile hapis yatmayacak" dedi.

Hatay'daki evlerinden CNN Türk canlı yayınına bağlanan Korkmaz, "Yıllardır süregelen ezber bugün de geçerli oldu. Devlet bize dedi ki 'Biz çocuklarınızı öldürürüz, katillerini de cezasız bırakırız. Altı sanık Ali İsmail'in yaşı kadar bile hapis yatmayacak" diye konuştu.

'DAVA BİZ BİTTİ DİYENE KADAR BİTMEZ'
Avukat olan Gürkan Korkmaz yapılan iyi hal indirimini de şu ifadelerle değerlendirdi; "İyi hal aslında mahkemenin otoritesinin tanıdığınızda alınan bir indirim. İyi hal indirimi otomatiğe bağlanmış bir uygulama. Ciddi bir indirim. Bu karar hem iddianamenin kendisine hem de dört savcının vardığı görüşe aykırı yönde bir karar. Bu da çok tartışma yaratacaktır. Bu çocuğun tehlikeli bölgelerine tekme atmak ölümünü öngörmek."

Korkmaz, Ali İsmail'in sadece polis şiddetiyle değil sistematik bir devlet şiddetiyle öldürüldüğüne dikkat çekti. Korkmaz, "Bu dava biz bitti diyene kadar bitmez. Sonuna kadar katillerin peşinde olacağız. Devlet ezberinin değişmesi için çalışacağız" diye konuştu.

Anne Emel Korkmaz: Ali'mi yerinde öldürmediler diye mi iyi hal indirimi yapıldı?

Ali İsmail'in katillerine ödül gibi ceza!

Mahkeme katilleri ödüllendirdi, halk Ali İsmail için sokağa çıkıyor