Ağaç katliamına karşı başlatılan Cudi Yürüyüşü’ne izin verilmedi
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Diyarbakır, Urfa, Antep, Adana, Mersin ve Mardin’den Cizre’ye giden binlerce kişi dün ağaç katliamına karşı yürümek istedi. Yürüyüşe jandarma ekipleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde “Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz” sloganıyla Şırnak’taki Cudi Dağı’na yapılmak istenen yürüyüş Hakkari Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Yasağa rağmen binlerce kişi farklı kentlerden yola çıktı.

Cudi Dağı’na doğru yapılacak yürüyüş için Batman’da kalabalık bir kitle bir araya geldi. Aralarında DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi, kent girişinde bir araya geldi. Kitle, yürüyüşe katılmak için araçlarla Hasankeyf’e doğru yola çıktı. Kitle, buradan diğer yürüyüş kollarıyla birleşti. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz burada yaptığı açıklamada, doğa talanına karşı bir arada olduklarını belirterek, “Doğa için Cudi’ye yürüyoruz. Bugün Cizre’ye yetişeceğiz ve oradan da Cudi’ye geçeceğiz. Talan sistemi bitene kadar tüm eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi. Cizre Çevreyoluna kadar ulaşan kitleye jandarma müdahale etti. Yürümek isteyen gruba TOMA’larla tazyikli su sıkıldı ve gaz bombaları ile müdahale edildi.