Ağaoğlu Şirketler Grubu, yüzlerce farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Mandalya Körfezi’ne tüm itirazlara ve bilimsel uyarılara rağmen milyar dolarlık rant projesi yapan Ali Ağaoğlu'nun, doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiği konusunda çıkan haberler sonrası açıklama yaptı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, yöneltilen iddialar reddedildi.

Ağaoğlu'ndan 'doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiği' iddia edilen proje hakkında açıklama

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, Ağaoğlu İnşaat'ın Mandalya Körfezi’ni tahrip ettiğini ve DSİ'den habersiz barajlar yaparak doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiğini söylemesi üzerine şirketten açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Aras, iktidara yakınlığıyla bilinen iş insanı Ali Ağaoğlu'nun projesinin, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birisini tahrip ettiğini ve DSİ'den habersiz barajlar yaparak doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiğini duyurmuştu.

Çıkan haberlerin ardından şirketten yapılan yazılı açıklamnada, "Amacımız Muğla–Milas Turizm Yerleşkesi projesini Türkiye’de örneği az bulunan bir şekilde tamamen sürdürülebilirlik anlayışıyla ve günün koşullarına ve beklentilerine uygun olarak hayata geçirmektir" ifadeleri kullanıldı.

"Eksik ve doğru olmayan bilgilerle sürece verilmeye çalışılan zararı yakından takip etmekteyiz" denilen açıklamada, "Doğru bilgilere dayanmayan iddialar ile ilgili verilecek en güzel cevabın projenin kendisi olacağına inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi.

"KUŞ BİLİMCİLERLE EYLEM PLANLARI GELİŞTİRİLMEKTEDİR"

'Kuşların yaşam alanı ile ilgili hiçbir alanda, hiçbir inşai faaliyetin söz konusu olmadığı' belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Geliştirilecek projenin, kuşların yaşam alanı üzerine yapılacağı yönündeki maksatlı açıklamaları da üzülerek takip ediyoruz. Arazi ve etki alanının uzaklığı nedeniyle kuş popülasyonuna zarar vermesi bir yana kuşların beslenmesi ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli tüm planlamalar yapılmaktadır. Bu konuda alanında yetkin ornitolog (kuş bilimci) akademisyenler ile çalışmalar yapılmakta olup sadece önleyici değil, kuşların doğal hayatını geliştirici eylem planları hayata geçirilecektir. Bu bağlamda projemiz, ekolojik alan, hassas alan, doğal karakteri korunacak alan, mutlak koruma alanı gibi alanlar içinde değildir."

"DSİ İDDİALARI YANLIŞ"

Açıklamada, “DSİ’den habersiz gölet ya da baraj yapıldığı yönündeki iddialar yanlış ve eksik bilgilendirmenin bir sonucudur. Halihazırda proje alanında teknik anlamda 'baraj' tanımına uyan bir yapı bulunmamaktadır" denildi.