İşadamı Ali Ağaoğlu, Orman Bakanlığı’nın iptal kararına ilişkin konuştu. Bakanlıktan izin almayarak usul hatası yaptıklarını belirten Ağaoğlu, reklam için ise “kibirli oldu” dedi...

OLGU KUNDAKÇI

İşadamı Ali Ağaoğlu, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın Fatih Ormanı'nın devrine ilişkin sözleşmeyi feshetmesine ilişkin “Bakanlığın iptal kararını saygıyla karşılıyorum. 2 yıl sonra devir için Bakanlık izni gerekiyordu, usul hatası yaptık. Biz maalesef burada işlerimizin yoğunluğundan hata yaptık. Bugüne kadar oraya 3.5 milyon TL yatırım yaptık. Orman Bakanlığı'na seve seve yeri iade etmeye hazırım” dedi.


YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

İstanbul Four Seasons Bosphorous Hotel’de Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ile birlikte Maslak 1453 konut projesinin ‘satış başarısını’ anlatmak için düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu “ Bizim en büyük avantajımız o ormana bitişik olmamız. Yürüyüş mesafesinde olmamız. Reklam biraz kibirli oldu, iddialı oldu onu da kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim deniz olsa kayıkla gezerdim” dedi. Tüketicileri yanılttığına dair haberleri aleyhine kampanya olarak yorumlayan Ağaoğlu, yasal haklarını arayacaklarını belirtti.


Ağaoğlu, 15 Ekim’de başlayan reklam kampanyasından bu yana Maslak 1453 konut projesindeki 2 bin700 daireden 2 bin 100 dairenin  satışını yaptıklarını ve toplam 1.2 milyar TL’lik satış geliri elde ettiklerini belirtti. Ağaoğlu, Kentsel Dönüşüm Yasası ve Mütekabiliyet Yasası ile inşaat sektörünün önünün açıldığını ve bunun en güzel örneğinin Maslak 1453 projesi olduğunu dile getirdi.


MAHALLELİNİN AĞAÇLARINI SÖKMÜŞ

Maslak 1453 Projesinin satış ofisinin bulunduğu arazide mahalleli tarafından dikilmiş 70-80 ağacın kesildiğine ilişkin iddiayı ise Ağaoğlu yalanlamadı. Ağaoğlu, “ Burada 3-4 tane gecekondu var. Bahçelerinde 3-4 tane meyve ağacı vardı. Onlar temizlendi. Söktüm, naklettim. Doğrudur”  dedi.


Maslak’taki yeşil arazinin yok oluşunun 2010 yılından bu yana uydu fotoğraflarında belgelenmesine ilişkin ise Murat Kurum, “Emlak konut olarak yapı denetimini biz yapıyoruz. Sorumluluk bize ait. 2010’a ait uydu fotoğraflarıyla 2012 uydu fotoğrafları arasında böyle bir şey olduğuna katılmıyoruz. Ağaç kesmedik. 4 milyon metreküp hafriyatta ot bile yetişmez” ifadelerini kullandı.


STÖ’LERE YÜKLENDİ

Ağaoğlu, alanın su yatağının bir parçasında yer aldığı, jeolojik yapı açısından problemli olduğu, kentin akciğeri olan ormanların yanında kurulduğuna dair itirazlara ve Bilirkişi Heyeti’nden projeye onay çıkmamasına ilişkin ise “Arazi zaten devletin, TOKİ’nin ve Emlak Konut’un arazisi.  En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Sivil toplum örgütleri toplumu yanlış yönlendiriliyor. Her yapılan plana itiraz et, iptal ettir, müteahhidi sıkıntıya sok. Bunun altında başka bir şey aramak lazım” dedi.