Ah! Kosmos bu akşam Salon'da

Daha önce de pek çok kez Salon’a konuk olan, elektronik müzik bestecisi, prodüktör ve ses tasarımcısı Başak Günak’ın projesi Ah! Kosmos, bu akşam Salon'da sahne alacak.

İstanbul-Berlin arasında yaşayan elektronik müzik bestecisi, prodüktör ve ses tasarımcısı Başak Günak’ın ilk kısaçaları ‘Flesh’, 2013’te Müzik Hayvanı'ndan yayımlandı. Tiyatro, çağdaş dans, video ve mekân odaklı işler için kompozisyonlar hazırlamaya devam ederken, ilk uzunçaları ‘Bastards’ı Alman menşeli Denovali Records etiketiyle dinleyiciye ulaştıran Günak, Avrupa'nın en büyük gösteri sanatları merkezi olan Barbican Hall'da Jonny Greenwood’un açılışını yaptı ve aralarında Sonar Festival Barcelona, Berlin CTM Festivali, Tokyo Electronic Music of Arts Festival’in de olduğu birçok yerli ve yabancı festivalde sahneye çıktı. Daha önce de pek çok kez Salon’a konuk olan Ah! Kosmos, “hassasiyet, yumuşaklık, esneklik ve güç” barındıran bataklık imgesinden esinlenerek tasarladığı ikinci albümü ‘Beautiful Swamp’ın lansman konseriyle bu akşam hayranlarıyla yine Salon’da buluşuyor.

Barlas Tan Özemek Salon’a konuk oluyor

ah-kosmos-bu-aksam-salon-da-524244-1.

İstanbullu prodüktör, şarkıcı, şarkı yazarı Barlas Tan Özemek, müzikle çocuk yaşta tanıştı. Üniversite yıllarında Kırkaltı adlı rock grubuyla ilk albümünü çıkaran Özemek, sahnede ve stüdyoda Korhan Futacı, Yasemin Mori, Gaye Su Akyol, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Göksel gibi isimlerle çalıştı. 2017’de solo kariyerine başlamasıyla yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. 2017 Haziran’ında ilk teklisi ‘Ayna Kırıldı’ çıktı, bunu Eylül’de yayımladığı ikinci teklisi ve Bülent Ortaçgil’le yaptığı “Kediler” düeti takip etti. Çağrı Sertel, Cem Aksel, Turgut Alpbekoğlu, Berke Can Özcan gibi isimlerden oluşan duayen bir ekibin imzasını taşıyan ‘Yalancılar Kahvesinde’ isimle yeni albümü, akustik ve elektronik dünya arasında yakaladığı uyumla yazdığı sekiz şarkıdan oluşuyor. Eylül sonunda yayımlanan albümün ilk konseri 26 Ekim Cuma akşamı Salon’da gerçekleştirilecek. Sahnede Barlas’a konuk olarak Bülent Ortaçgil eşlik edecek.