İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Hakan Albayrak Veyis Ateş'in sunduğu medya programı Son Baskı'nın konuğu oldu. Albayrak programda bir dönem desteklediği Ahmet Altan'ı ve Taraf gazetesini sert bir şekilde eleştirdi...

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Hakan Albayrak önceki gün Veyis Ateş tarafından hazırlanan Son Baskı programına katıldı. Programda gündeme dair soruları yanıtlayan Albayrak son günlerin en tartışmalı konularından birisi olan Taraf yazarları arasındaki kavgayı yorumladı. İktidara yakınlığı ile bilinen, bir dönem Taraf gazetesi ve Ahmet Altan'a verdiği destek ile dikkat çeken Albayrak'ın programda Altan'la ilgili söyledikleri dikakt çekti. Altan'ı sert bir şekilde eleştiren Albayrak, Altan'ın AKP'nin ideoloğu olmak istediğini iddia etti. Programdan öne çıkan ayrıntılar şöyle:


‘EN KÖTÜ MANŞET DÜK ATILANDI’
V.Ateş: Hakan Albayrak çok teşekkür ederim Suriye'ye ilişkin kanaatlerinizi paylaştınız.
H.Albayrak: Bir şey söyleyebilir miyim? Taraf'ın dünkü en kötü manşeti bence "Suriye-Türkiye uçmayın" dedi.
V.Ateş: Böyle bir itiraz bekliyordum...


‘AMAÇ SADECE AKP'Yİ ELEŞTİRMEK’

H.Albayrak: Niye biliyor musunuz? Demin söylediğim şey aslında oydu. Ak Parti'ye gıcık olmanın bir takım getirdiği refleksler var. Şimdi bu manşet midir normalde? Türkiye zaten Suriye hava sahasını kapatmadan demiş ki: Benim uçaklarım artık Suriye'ye girmeyecek. Herkes bugün bunu öne çıkararak görmüş bu haberi. Sırf hükümete, Türkiye'ye bir laf sokuşturmuş olalım diye.
V.Ateş: Ben şöyle tahmin ediyorum. Muhtemelen Hakan Albayrak da Taraf Gazetesini alır, okur, beğenirdi. Hala alıp, okuyup, beğeniyor mu bilmiyorum.
H.Albayrak: Alır, okur, beğenirdi ve Duvardaki Çatlak diye Taraf Gazetesi'ni öven ben bir yazı yazdım. Ahmet Altan'a da bir yazı yazdım. O dönemde verdikleri mücadele şahane bir mücadeleydi. Taktire şayandı. Fakat bugün Taraf tam da demin söylediğim noktaya geldi.
V.Ateş: O ne?
H.Albayrak: Ya Ak Parti'ye çakalım da nasıl olursa olsun diye kendi yazarları söyleyerek yavaş yavaş birbirinden ayrılıyorlar zaten.
‘AKP’den umduĞunu bulAmAdI’
V.Ateş: Peki, sizce bunu neden yapıyorlar?
H.Albayrak: Nefs, nefs... Bazen bunun çok rasyonel bir izahı olmak zorunda değil. Birine gıcık gidersiniz olur. Şah İsmail gıcık gitmiş Osmanlı'ya İran'ı şiileştirmiş. Ya niye yapmış bunu? Öyle yapmış, öyle olması gerektiğini düşünmüş. Osmanlı Şii olsaydı İran muhtemelen Şii iken suniye dönüşecekti. Bu böyledir. Bir alan vardır. Onu dolduramıyorsanız, başka bir alan vardır onu doldurursunuz. Ahmet Altan büyük bir ihtimalle Ak Parti'nin yeni Türkiye'nin ideoloğu olmak istiyordu. El üstünde tutulmak istiyordu. Çok el üstünde tutulmayınca acaba gıcık mı oldu? Acaba vurursam, tırmalarsam daha mı çok rağbet görürüm diye mi düşündü? Bilemiyorum. Bunlar hepsi spekülasyon.