Ahmet Atakan'ın abisi Süleyman Atakan, BirGün'e yazdı: Son nefese kadar davamızın peşindeyiz

SÜLEYMAN ATAKAN

Bildiğiniz gibi Ahmet Atakan 18 ay önce 9 Eylül gecesi henüz nedenini  bilmediğimiz bir şekilde katledildi. Peki Ahmet Atakan ne için alanlardaydı? Yanı başımızdaki Suriye savaşından bu yana yaşanan insanlık dışı vahşeti engellemek ve katliamların bir an önce durdurulması için alanlardaydı. Özellikle şehrimizde dolaşan İŞİD vari teröristlerin ve bu teröristlere kentimizde açılan terör kamplarının kapatılması için alanlardaydı. Roboski’de ve Reyhanlı’da devlet eliyle yapılan katliamlara karşı Roboski ve Reyhanlı halkları için alanlardaydı. Gezi’de gençlerimizin daha özgür, daha demokratik bir ülke talebi için ve Gezi’de yitirdiğimiz canların hesabını sormak için alanlardaydı.

Gezi’de yitirdiğimiz canların hesabını sormak ve ODTÜ eylemlerine destek vermek amacıyla bir pazartesi günü Armutlu’da yapılan eylemde kardeşim Ahmet Atakan bilinçli bir şekilde katledilmiştir. Ahmet’in katledilmesiyle ilgili açılan soruşturmada maalesef adli ve idari merciler bu olayın üzerine düşmemiş, soruşturmanın istikrarlı ilerlemsini engellemek adına 3 kere savcı değiştirldi. Bu sebeplerden Ahmet’in cinayetinin üzerinden 18 ay geçmiş olmasına rağmen soruşturmada hiçbir ilerleme kat edilmemiştir.

Ahmet’in katledildiği yerin yanı başında bulunan mazgaldan çıkan gaz kapsülü jandarma kriminale gönderilmiş ancak yapılan incelemede gaz kapsülünün üzerinde bulunan kırmızı lekenin ne olduğu anlaşılamamış ve üzerinde bulunan 3 adet saç kılının incelenemediği rapor edilerek geçiştirilmiştir. Ahmet’in öldürüldüğü esnada olay yerindeki halka müdahale eden akrep aracının kamerasının bozuk olduğu ve kayıt yapmadığı iddia edilmiştir.

Ahmet’in yerde yaralı ve hareketsiz bir şekilde yattığını gördüklerini ifadelerinde beyan eden akrep içindeki polisler bunu durumu görmelerine rağmen Ahmet’in nefes almasını engellemek ve hiç kimsenin Ahmet’e yardımcı olmaması için kasti olarak defalarca Ahmet’in üzerine gaz kapsülü atmışlardır.

Ahmet’in katledildiği alanı gören bir güvenlik kamerasının kayıtlarında bu görüntüler olmasına rağmen Hatay Valiliği polisler hakkında açılan soruşturmaya müdahale ederek soruşturmayı engellemiş ve gönderdikleri gerekçede ise polislerin Ahmet’e müdahale etmedikleri aksine dalga geçercesine Ahmet’e yardımcı oldukları ifade edilmiştir.

Peki soruyoruz hukuk devleti dediğimiz olgu gerçekten adaleti sağlıyor mu?

Çok yakın zamanda davası görülen Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün katilleri sözde adalet temsilcileri tarafından cezalandırılmak yerine adeta ödüllendirilmişlerdir.

Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert ve Berkin Elvan’ın  katilleri de bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen yargı tarafından korunurcasına hüküm giymemiş aksine bu katiller hala ellerini kollarını sallaya sallaya halkın arasında dolaşmaktadırlar.

İşte bu sebeplerden dolayı bizim adalet sistemine olan inancımız her geçen gün azalmaktadır. Ancak, vicdanlı hakimler ve savcıların hala tükenmediğini biliyoruz ve onları bu davalarda adaletli olmaya davet ediyoruz.

Bizleri her ne kadar çok yıldırmaya çalışsalar da, bizler Gezi aileleri olarak son nefesimizi verene kadar bu davaların peşini bırakmayacağız. Son olarak, biz Ahmet Atakan ailesi olarak Ahmet’in nasıl katledildiğini gören, duyan, elinde bilgi veya belge olan herkesin bizimle iletişime geçmesini ve Ahmet’in katillerinin bir an önce yargı karşısına çıkarılmasını istiyoruz. Bu gün mücadelemize omuz veren ve Ahmet’in davasını göğüsleyen tüm yoldaşlara selam olsun.

Ahmet Atakan dosyasında üçüncü kez savcı değişti!