Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan Selahattin Demirtaş’ı Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’e benzetti. Demirtaş, Doğan Grubu’nun ‘AKP Propagandası’ yapması konusunda hükümet tarafından köşeye sıkıştırıldığını söylemişti.

Ahmet Hakan’dan Demirtaş’a sitem: Ayıp olmuyor mu?

Demirtaş, bundan birkaç gün önce Doğan Grubu ile hükümetin anlaştığını ileri sürerek, şunları söylemişti: “Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar. İkincisi; ‘26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız.’ Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrumgrubunu işleten Doğan grubudur. Hükümet medya ilişkileri böyle işliyor. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor.”

‘BİNLERCE KEZ TEESSÜF EDERİM’

Diken'in Ahmet Hakan'ın yazısından geçtiği habere göre, Demirtaş’ın bu sözlerine yanıt veren Hakan, Demirtaş’ın kendisiyle ilgili söylediklerinin ‘tek harfinin bile doğru olmadığı’nı yazdı.

Kendisinden bir konuda yazı yazmasının talep edilmesini ‘en büyük hakaret’ kabul edeceğini söyleyen Hakan, “Bir gün bile bana ‘sabah akşam şunu parlatacaksın’ ya da ‘sabah akşam şunu yerin dibine batıracaksın’ diye en küçük bir talep gelmemiştir. Ben HDP’yi ‘Türkiye partisi’ olma yolunda azimle teşvik ederken de herhangi bir talep söz konusu değildir. Ben HDP’nin ‘Türkiye partisi’ olamayıp PKK’nın kuyruğuna takılmasını en sert şekilde eleştirirken de herhangi bir talep söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan, Demirtaş’a ‘binlerce kez teessüf ettiği’ni söyleyip, Demirtaş’ı gazetecileri ve medya gruplarını hedef göstermesiyle bilinen Star yazarı Cem Küçük’e benzetti.

‘İKTİDARCI TETİKÇİNİN TÜRÜNDEN SALLAMA’

İsim vermeden Küçük’ü anan Hakan, “Selahattin Demirtaş, tıpkı iktidarcı tetikçinin sabah akşam salladığı türden bir sallama yapmıştır. Bu türden sallamalar, iktidarcı tetikçiye pek güzel yaraşmakta ve yakışmaktadır. Ama her şeye rağmen Selahattin Demirtaş’a pek yaraşmamakta ve yakışmamaktadır” diye yazdı. (Diken)