Gazetecİ Ahmet Hakan, denize don ve atletle girenleri eleştiren yazar Mine Kırıkkanat’a “Bu faşist cesareti karşısında şapka çıkarıyoruz” dediği için tazminat...

Gazetecİ Ahmet Hakan, denize don ve atletle girenleri eleştiren yazar Mine Kırıkkanat’a “Bu faşist cesareti karşısında şapka çıkarıyoruz” dediği için tazminat ödemeye mahkum oldu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Kırıkkanat için “faşist” sözünü kullanan Hakan’ın yazdığı yazıda davacının kişilik haklarına saldırıda bulunduğuna karar verdi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararı bozan Hukuk Genel Kurulu, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararın onanmasına hükmeti. Böylece, Hakan, 5 bin YTL tazminat ödeyecek.

Kırıkkanat, bir yazısında, “Don paça soyunmuş adamlar geviş getirerek yatarken, siyah çarşaflı ve türbanlı, istisnasız hepsi tesettürlü kadınlar mangal yellemekte, çay demlemekte ve ayaklarında bebe sallamaktadır... Belki balık sevseler, pişirmeyi bilseler... hart hart kaşınmazlar, zaten bu kadar kısa bacaklı, bu kadar uzun kollu ve kıllarla kaplı olmazlardı” demişti.

Hakan da bu yazıyı eleştirerek şunları yazmıştı: "Bugüne kadar gelmiş geçmiş en baba ‘faşistler’ bile, ırkçılıklarını ‘kafatası ölçümü’ne kadar götürebildiler. Oysa, ‘cesur yürek’ yazarımız, olayı halkının bacak, kol ve kıl ölçümünü gündeme getirmeye kadar vardırmayı başardı.”