Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa yeniden aday olacağını duyurdu. Çebi, "Beşiktaş Başkanlığı’na aday olmak isteyenlerin aday olmasını istiyorum. Düğünlerde takılan 5’i 1 yerde gibi 5’i birleşip tek aday gelmesinler. 5’i de aday olsun" ifadelerini kullandı. Çebi, Önder Karaveli'nin Beşiktaş'ın teknik direktörü olduğunu da ifade etti.

Ahmet Nur Çebi, başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli ile beraber düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.. Beşiktaş’ın başlattığı özkaynak projesinden, mayıs ayındaki seçime dek birçok konuya açıklık getiren Çebi, yeniden aday olduğunu ve bu süreçte başka adayların da çıkmasını istediğini ifade etti. Görevde oldukları 2,5 sene boyunca temizlik yaptıklarını söyleyen Çebi, artık projeleri hayata geçirme zamanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Futbol ekonomisinin şu anda taşınabilecek durumun dışına çıktığını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Artık yüksek kurlarla, yüksek faizlerle bu işi taşımak imkansız hale gelmiştir. Bunu gördük ve düğmeye bastık. Geçen 1 senede hocanın istekli kararı, yönetim kurulunun altyapı ağırlık vermesini istemesiyle, teknik direktörümüzün varlığı işimizi kolaylaştırmıştır. Bu çocuklara artık süre vermek bizim asli görevimiz olacaktır. Bu durum Beşiktaş’ın ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılacak olan kongrede yeniden aday olacağını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Çalıştığım arkadaşlarımın sonuna kadar yanında durdum. Buna Sergen hocam da dahil. Hiçbir zaman terk etmedim. Bir yanlışları varsa gerekeni önce ben yaparım. Bu arkadaşlarımın son derece başarılı olacağına inanıyorum. Bankalarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde ekonominin 2023 yılında zorlaşacağını söylüyorsunuz ama hiçbir zaman benim geldiğim ilk dönem kadar kötü olmayacaktır. Birçok temizliği yapan başkan ve yönetim kurulu olarak çok yorulduğumu ama bundan dolayı da onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin en önemli koltuklarından birinde oturuyorum. Bir spor kulübünün marka değerini, özellikle seçim zamanı çıkacak adaylar sayesinde yükseleceğini iyi biliyorum. Ben mayıs ayında aday olacağım ve bunu da buradan açıklıyorum. Beşiktaş Başkanlığı’na aday olmak isteyenlerin aday olmasını istiyorum. Düğünlerde takılan 5’i 1 yerde gibi 5’i birleşip tek aday gelmesinler. 5’i de aday olsunlar. Ben tekrar seçimi kazanırsam, böyle büyük bir kulübün başkanı olmaktan gurur duyarım. Evet yoruldum ama aday olacağım. Tek başına aday olursam üzülürüm ve kendimi eksik hissederim" açıklamasında bulundu.

"ÖNDER KARAVELİ, TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZDÜR"

Ceyhun Kazancı'nın Beşiktaş'ın yeni sportif direktörü olduğunu duyuran Çebi, "Önder Karaveli, şu anda teknik direktörümüzdür. Bundan sonra da bu büyük projenin her daim bir parçası olmaya devam edecektir" açıklamasını yaptı.

KARAVELİ: BEŞİKTAŞ İÇİN ADANMIŞ BİR HAYATIM VAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, "Ben, kalbimin sesiyle yaşayan bir insanım. Benimkisi, Türk futbolu, Türk gençleri için adanmış bir hayat. Bundan asla vazgeçmeyeceğim. Bana önce futbolcu, sonra da antrenör olma şansı tanıyan Beşiktaş için adanmış bir hayatım var. Beni bu hale getiren şey, öz kaynak düzeni" dedi.

Sergen Yalçın'a teşekkür eden Karaveli, "Daha önce de söyledim, bir kere daha söylüyorum. Beşiktaş U19 takımındaki teknik ekibe görev veren, Sergen hocadır. Bize inandı, güvendi. Görevde olduğu sürece, bize her konuda son derece yardımcı, destekçi oldu. Ona bir kere daha çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karaveli, "Benim talip olduğum şey, altyapıyla A takım arasındaki tıkanıklığı gidermek. Sadece Beşiktaş'ta değil, Türk futbolunda. Adı teknik direktör olabilir, yarın antrenör olabilir, farklı olabilir. Benim Beşiktaş'la olan gönül bağım değişmeyecek. Kendimi Beşiktaş'ın, ülkemin gençlerine adamaya devam edeceğim. Bu hiç değişmeyecek" ifadelerini kullandı.