TİP Milletvekili Ahmet Şık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Gezi Davası ile ilgili "Hakimler ve mahkemeler kimseden emir ve talimat almazlar, kimsenin tavsiye veya telkinine göre de karar vermezler" sözlerine yanıt verdi. Şık, Bozdağ’ın atamasını yaptığı 3 bin 614 hakim-savcıdan bin 228’inin FETÖ'cü olduğunu hatırlattı.

Ahmet Şık'tan Bozdağ'a 'FETÖ' hatırlatması

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Gezi Davası kararına yönelik eleştirilere tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a 'FETÖ' hatırlatması yaptı.

Şık, Bozdağ'ın “Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları, hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum” paylaşımını alıntılayarak “Yargıda cemaat örgütlenmesi mümkün olmaz” diyen Bozdağ’ın atamasını yaptığı 3 bin 614 hakim-savcıdan bin 228’i FETÖ'cü oldukları iddiasıyla ihraç edildi" ifadelerini kullandı.

Şık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Daha önceki adalet bakanlığı dönemlerinde “Yargıda cemaat örgütlenmesi mümkün olmaz” diyen Bozdağ’ın atamasını yaptığı 3 bin 614 hakim-savcıdan bin 228’i, yani yaklaşık yüzde 34’ü FETÖ’cü oldukları iddiasıyla ihraç edildi.

Doğruları söylemezken yüzünüz kızarmıyor şüphem yok. Ama mesela çocuklarınıza iyi insan olmayı, dürüst yurttaş olmayı nasıl anlatıyorsunuz? Ya da çocuklarınız da mı bundan rahatsız olmuyor? Nasıl bir yaşam formusunuz siz?”