TİP Milletvekili Ahmet Şık, HDP'ye yönelik sözleri nedeniyle tartışma yaratan görüntülerle ilgili açıklama yaptı, "Fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ahmet Şık'tan sosyal medyada tartışma yaratan videoyla ilgili açıklama

TİP Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medyada gündem olan video hakkında açıklama yaptı. HDP'ye yönelik sözleri nedeniyle tartışma yaratan görüntülerle ilgili açıklama yapan Şık, "Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum." dedi.

Şık, açıklamasında "Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak." ifadelerine yer verdi.

HDP MİLLETVEKİLİ: "BUNUN BİR AÇIKLAMASI VAR MI?"

HDP Diyarbakır Milletvekili Serpil Yiğitalp, sosyal medyadaki videoyu alıntılamış ve Ahmet Şık'a "Bunun bir açıklaması var mı?" diye sormuştu. 

TİP: TALİHSİZ VE KASTINI AŞAN İFADELER İÇİN ÖZÜR DİLERİZ

Öte yandan TİP'ten de Ahmet Şık'ın tartışma yaratan videosuyla ilgili açıklama geldi. TİP'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir." denildi. 

TİP açıklamasında "Bu sebeple, başta HDP’li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Barış ve kardeşlik için sürdürdüğümüz mücadeleden ve dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.