Ahmet Şimşek Koleji velileri: Özel eğitim sistemi çöktü

Miray Mert

İstanbul Kartal’da bulunan Ahmet Şimşek Koleji velileri, 15 aydır maaşlarını alamayan çalışanlarının istifa etmesi nedeniyle çocuklarının eğitimden mahrum kaldığı gerekçesiyle okul önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 3 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü okulda, dersler boş geçiyor. Öğrenciler eğitimlerinden geri kalırken, veliler çocuklarının geleceği için endişeli. Aralarında okul müdürü ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 15 öğretmenin istifa ettiğini belirten veliler, öğrencilere yaşatılan eğitim boşluğuna tepki çekti.

Yaşanan olumsuzluklar ve derslerdeki aksamalar nedeniyle çocuğunu okuldan almak isteyen velilere okula verdikleri eğitim ücretlerinin kendilerine geri ödenemeyeceğinin söylendiğini dile getiren veliler adına konuşan Gülay Sakar, şöyle dedi: “Önümüzdeki yılın bile ödemesini peşin olarak veren velilerimiz maalesef ödemeyi geri almak istediklerinde buna da cevap alamamışlardır. Okul yönetimi mesaj atarak eksik öğretmenlerin tamamlandığını, eğitimin düzenli devam edeceğini söyledi. Ancak geçici mesajlar değil kalıcı çözümler istiyoruz.”

Dokuzuncu sınıfta eğitim gören öğrencinin velisi Ali Türkmen, şunları söyledi: “Veliler okuldan kayıtlarını aldırmak istediğinde çocuklar başka okulların seviye tespit sınavına giriyor. Seviye tespit sınavına giren yaklaşık 40 öğrenci sınavda dökülüyor. Okulun eğitim anlamında içi tamamen boşaltılmış, ders yapılmıyor. Özellikle 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri birkaç ay içerisinde sınava girecek. Bu öğrencilerin moral ve motivasyonları yok. 15 öğretmenin toplu bir şekilde istifa etmesi, ağır aksak yürüyen eğitimin tamamen bitmesi anlamına geldi. Çocuklarımızın kaydını buradan alacağımız zaman ciddi rakamlarla karşılaşıyoruz.”

Türkmen Milli Eğitim Bakanlığı’na taleplerini iletmelerinin üzerine Bakanlığın “Biz eğitim bölümüyle ilgiliyiz ve maaş vermiş almış o bölümlere bakamıyoruz, sadece gidip okulu denetleyip çıkıyoruz bundan başka da bir şey yapamıyoruz” cevabını verdiğini söyledi. Türkmen, “Şunu gördük ki biz, özel eğitim sistemi çöktü” dedi.

Okula gitmek istemiyorlar

Bir diğer veli Meral Uyan ise iki yıldır derslerin boş geçmeye başlayan sürecin hâlâ düzelmediğini ifade etti. Uyan, “Çocuklarımızın psikolojisi bozuk, okula gitmek istemiyorlar. Başka okullara bakıyoruz, maddi imkânsızlıklar nedeniyle bir adım atamıyoruz” diye konuştu.