AİBÜ Rektörlüğü Doç. Dr. Yalçın’ın görevine son verdi, KHK'li Kaya hakkında soruşturma başlattı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü (AİBÜ), Psikoloji Bölümü'nden iki akademisyenin görevine son vermek amacıyla harekete geçti.

medya14.net'in haberine göre, Rektörlük tarafından, Psikoloji Bölümü'nden sosyal psikoloji alanında uzman Doç. Dr. Meral Gezici Yalçın’ın görevine “pandemi döneminde uzaktan eğitim derslerini yurt dışından vermesi” gerekçesi ile son verildiği öne sürüldü.

Rektörlük ayrıca, Psikoloji Bölümü'nde görev yapan ve “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladığı için KHK ile ihraç edilen akademisyenlerden biri olan Orhan Kaya’yı akademiden uzaklaştırmak amacıyla yeni bir soruşturma başlattı.

Doktorası devam ederken hakkında “örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak” iddiası ile “terör örgütü suçu kapsamında” disiplin soruşturması başlatılan Orhan Kaya, sosyal medya hesabından şunları ifade etti:

"Bolu AİBÜ beni akademiden ihrac etti. Şimdide Dr. den atmak için yeni bir soruşturma açmışlar. Tek sorun 2019da mezun olmam. Barış bildirimizin yarattığı etkiyi bu kindar tutum üzerinden daha iyi anlıyorum. Biri bunlara artık onların öğrencisi olmadığımı söylesin.”