Aile Bakanı, KADEM'e toz kondurmadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, dün Tarsus’ta görülen Özgecan Aslan davasının ilk duruşması sırasında kadın örgütlerin tepkisine uğrayan, Sümeyye Erdoğan’ın da yöneticileri arasında bulunduğu KADEM’e arka çıktı.

Kadın örgütlerin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın duruşu nedeniyle KADEM’in Adliye önünde açıklama yapmasını protesto etmesini “çelişki” olarak yorumlayan İslam, "Bu konuda çok fazla olgun davranmadığımızı gösteriyor gibi geliyor bana. Bu şiddet eylemine katılan STK ve insan sayısı inşallah fazla değildir ama o arkadaşlara da olgunluk, iyi niyet, basiret ve aklı selimlik tavsiye ediyorum" dedi.

Başta Erdoğan olmak üzere AKP iktidarının kadınlarla ilgili söylemlerinden büyük rahatsızlık duyan kadın örgütleri, KADEM’e “KADEM sussun, kadınlar konuşsun” sloganlarıyla tepki göstermişti. Kadın örgütlerinin bu protestosuna, AKP’ye yakın yayın ve yazarlardan yanıt da gecikmedi. Dünya Bülteni adlı internet sitesi protestoyu “faşist saldırı” diye haberleştirirken, AKP yandaşı yorumculardan Meryem Gayberi ise Twitter hesabı üzerinden “sosyalist kadınların KADEM’e şiddet uygulamaya kalkıştığını” iddia etmişti.

Avukatlar ve kadın örgütlerinin Özgecan Aslan davasında iyi hal uygulanmaması çağrısının ardından AKP Parti teşkilatı ziyareti sırasında konuşan İslam, kadına yönelik şiddete “sıfır tolerans” anlayışına sahip olduklarını savundu.

Mersin’de bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in tecavüz girişimine direnince vahşice katledilen Aslan’ın davasının takipçisi olacaklarını belirten İslam, “ Avukatlarımız, Mersin Tarsus'talar. Süreci takip ediyoruz. Herhangi bir kamu vicdanını sızlatacak sonucun çıkmasına izin vermemeye çalışacağız" dedi.

Katillerden pişkin savunma

Yeni meclise ilk çağrı: Kadın cinayetlerini nefret suçu sayalım