Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 28 bin görme engelli yurttaşın kimlik bilgilerini internet ortamında açıkladı

Aile Bakanlığı'nda skandal: 28 bin görme engelli yurttaşın kimlik bilgileri ifşa edildi

BİRGÜN/ANKARA

Diyarbakır’da mağdur edildikleri gerekçesiyle emniyette haklarında işlem yapılan 872 çocuğun isimlerinin ifşa olmasının ardından bu kez de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kayıtlarında bulunan 28 bin görme engelli yurttaşın kimlik bilgileri ifşa edildi.

Engelliler Konfederasyonu, resmi kayıtlarda bulunan 28 bin görme engelli yurttaşın kişisel bilgilerinin bilinmeyen bir süreden beri Excel dosyası halinde internet ortamında dolaştığını açıkladı.

Bu bilginin açığa çıkması üzerine, düzenledikleri basın toplantısında Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, bu durumun Anayasa’nın 20’inci maddesinde düzenlenen ”Özel Hayatın Gizliliği” ilkesinin açıkça bir ihlali olduğunu söyledi.

'YÖNETİCİLER İSTİFA ETSİN'
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü kimlik numarasından ev adresine dek 28 bin görme engellinin bütün kişisel bilgilerini deşifre ederek onların yaşamlarını tehlikeye atmış, onları, dolandırıcıların, taciz ve tecavüzcülerin hedefi haline getirmiştir” diye İçli, kurumun yöneticileri hakkında soruşturma başlatılması için çağrıda bulundu.

İçli, bilgilerinin ifşa olmasının engelliler arasında da büyük paniğe yol açtığını savundu. Bu durumun asıl sorumlusunun Aile Bakanı Ayşenur İslam olduğunu söyleyen İçli, Yetkililere 15 gün süre tanıyoruz. Bu süre zarfında gerekli soruşturmalar açılmaz ve sorumlular istifa etmez ya da görevden alınmazsa, 11 Mart’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde olacağız” dedi.