Ailemizi paramparça ettiler
Ferit Kilis. (Fotoğraf: ANKA)

Haber Merkezi

Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklanan Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis’in eşi Huriye Kilis, eşinin ölümle sonuçlanabilecek “vazospastik angina” hastası olduğunu açıkladı. Kilis, “Sağlık durumu bu kadar kötü olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanması mümkün değil mi? Çok mu zor. Hükümetimiz aile birliğinden bahsediyorsa, biz bir aileyiz ve bizi paramparça ettiler” dedi.

Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis hakkında; sosyal medyada, ölüm orucunda hayatını kaybeden Mustafa Koçak’ı yargılayan hâkim ve Mahir Çayan’la ilgili paylaşım yaptığı gerekçesiyle verilen hapis beş yıl dokuz ay hapis cezası kesinleşti. Kilis, bunun üzerine hapse girdi.

Ailesi ve avukatları, Kilis’in “ani ölümle sonuçlanabilecek hastalığı olduğu” gerekçesiyle, infazının ertelenmesini talep etti. Ancak talep, henüz karşılık bulmadı. Ailenin verdiği bilgiye göre Kilis’in, “kalp krizi anında hızlı şekilde müdahale edilmediği takdirde ölümle sonuçlanacak ‘vazospastik angina’ olduğuna dikkat çekti.

Kilis’in eşi Huriye Kilis, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Ben cezasını dışarıda çekmesini talep ediyorum. Ayda bir ya da haftada bir imza atıyor. Yurt dışından temin ettiğimiz ilacı kendisi muayene olmadığı zaman istemini yapmamız imkansız. Son 3-4 aydır o ilaç gelmedi. Şu anda cezaevinde o ilacı temin etmesi imkansız.Her gün, her an, her saniye bir şey olacak endişesi taşıyorum. Önüme düştüğü zaman mosmor olmuştu. İnanın anında müdahale edilmese ölmüştü. Böyle bir rahatsızlığı var. Üzüntüye dayanamıyor, sıkıntıya gelemiyor. Bir yandan beni, bir yandan çocuklarını düşünüyor. Hükümetimiz aile birliğinden bahsediyorsa, biz bir aileyiz ve bizi paramparça ettiler.”