Ajanda: Ne dinlemeli? Nereye gitmeli?

IŞIL ÇALIŞKAN

NE DİNLEMELİ?
KEMERLERİ TAKIN METAL RUHU GERİ GELDİ

Pentagram, uzun zamandır beklenen yeni albümünün ilk şarkısı “Bu Düzen Yıkılsın”ı dün dinleyiciyle buluşturdu. Kariyerinde 30’uncu yılını kutlayan grup, şarkısında coşkulu ve isyankâr müziğiyle dönemin zorlu koşullarını eleştiriyor. Bu düzen yıkılmalı diyen grup, metal ruhunu derinden hissettiriyor.

GÜLÇİN’DEN KALBİNİN DERİNLİKLERİNE DAVET

Pop, Soul ve R&B müziğin güçlü temsilcisi Gülçin, 10 şarkıdan oluşan “Davet” albümünü dinleyicinin beğenisine sundu. Pop, Rap, Trap, Disco-Pop, R&B gibi birçok farklı tarzın ustalıkla bir araya getirildiği yenilikçi albümde Yıldız Tilbe imzalı bir şarkı ve Anıl Piyancı işbirliği sürprizleri de var. Sanatçı duru sesiyle dinleyicisini kalbinin derinliklerine davet ediyor.

SIRADANLIKTAN SIKILANLAR BURAYA

Alternatif sahnelerin özgün isimlerinden Gülinler’in “Hayatım Yıkılmış Sarayım” isimli single çalışması da dinlemeye değer. Müzisyen Bartu Küçükçağlayan’ın 17 yaşında yazdığı sözler, 20 yıl sonra Gülinler’in yorumuyla hayat buluyor. Büyük Ev Ablukada’nın Galvaniz Gelbiraz’ı olarak da tanınan Gülinler’in müziği, sıradanlıktan sıkılanlar için birebir.

NEREYE GİTMELİ?
ŞEHRİN GÜNDELİK KOŞTURMACASINA İLAÇ

Okan Bayülgen’in yazdığı, yönettiği ve oynadığı “Harem Kabare” adlı oyun bugün saat 20.30’da Trump Sahne’de seyirciyle buluşuyor. Bu müzikli, eğlenceli komedi oyununda şehrin koşturmasına ilaç gibi gelecek.
Yerli ve yabancı sanatçıların eserleri ile bir araya getiren Artweeks@Akaretler başladı. Bu yıl 4’ncü kez düzenlenen Artweeks@Akaretler, 8 Kasım’a kadar Akaretler Sıraevler’in 25-27, 35, 37-39 ve 55 numaralı binalarında ağırlıyor.
Koray Candemir ve Harun Tekin’in 2014’ten beri düzenlediği Şakalı Akustik adlı konser, 4 Kasım’da DasDas Sahne’de.