Ajansı da Erdoğan'a özendi: Twitter'da AA'yı eleştirenlere soruşturma!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettiği gerekçesiyle yüzlerce insan gözaltına alınıp tutuklanırken, Anadolu Ajansı (AA) da 'sansür kervanına' katıldı. Twitter'da AA'yı eleştiren mesaj atan 58 kişi hakkında 'hakaret, iftira, tehdit' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gerekçeleriyle soruşturma başlatıldı.

Suç duyurusunda, şüphelilerin uzlaşma taleplerinin kabul edilmeyeceği, iddialara konu mesajlarının kaldırılması ya da hesaplarının kapatılmasına karar verilmesi de talep edildi.

CAN DÜNDAR, UMUT ORAN VE FAZIL SAY DA VAR
Cumhuriyet'ten Ahmet Şık'ın haberine göre, Anadolu Ajansı’nın şikâyeti üzerine, Twitter’da kuruma yönelik eleştirel ve küfür içeren mesaj atanlar hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Ajansın eski genel müdürü Kemal Öztürk ile yardımcısı Ebubekir Şahin ve kurum çalışanlarının şikâyetçi olarak göründüğü soruşturmada, aralarında gazeteciler ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu 58 şüpheli, 'hakaret, iftira ve tehdit'in yanı sıra 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlemekle de suçlanıyor.

Haklarında suç duyurusu bulunan 58 kişi arasında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ahmet Şık ile Hürriyet yazarlarından Melis Alphan, Milliyet muhabiri Burcu Karakaş, Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali Arslan, Taraf yazarı Emre Uslu, Fazıl Say, Metin Uca, Behzat Ç. rolüyle ünlenen Erdal Beşikçioğlu, Atilla Taş ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Müslim Sarı da var.

Haklarında suç duyurusunda bulunulan bazı şüphelilerin savunmanlığını da yapan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yaman Akdeniz, “Dondurucu etki yaratılmak isteniyor. Emniyet ve savcılıklar işi gücü bırakıp bu tip şikâyetleri incelemeye alıyorlar” dedi.

AKP'DEN ADAY OLAN ÖZTÜRK 'TARAFSIZLIK'TAN DEM VURMUŞ
Suç duyurusunda Anadolu Ajansı’nın tarafsız ve bağımsız olduğunu savunan eski Genel Müdür Öztürk'ün istifa ederek 7 Haziran'daki genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olması ise dikkat çekti. Öztürk, genel müdürlük görevinden önce de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın danışmanıydı.

Söz konusu mesajlardan bazıları şöyle;

Umut Oran: CHP’nin vefakâr partilileri Anadolu Ajansı’nın haberlerine itibar etmeyin.

Fazıl Say: Anadolu Ajansı büyükşehirlerde önce kırsal kesimi vererek asıl sonuçları manipüle etmeye kalkışmıştır.

Can Dündar: Anadolu Ajansı genel müdürünün Bülent Arınç’ın eski basın danışmanı olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Ahmet Şık: AKP-Cemaat savaşının seçim cephesindeki askerleri Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı (Cemaat) oldu. Abonelik iptali için yeterli veri.

Melis Alphan: Ya bu yüz karası Anadolu Ajansı nasıl bu kadar fark koyuyor? Hayallerindeki sonuçları mı yazıyorlar?