Akademiden Bakan’a ziyaret

MUSTAFA KÖMÜŞ

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Başkanı Vahdet Özkoçak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti.

Özkoçak yaptığı açıklamada “Bakan’la Yükseköğretimin sorunlarını konuştuk. Kendisine hayırlı olsun diyor, Meslektaşımız olması ve sorunları yakından bilmesi sebebi ile akademinin sorunlarına çözüm için destek istedik” dedi.

Bakana ayrıca bir rapor sunan Özkoçak bakandan şu konularla ilgili destek istedi:

» Eş ve sağlık durumu tayinleri: Eş ve sağlık durumu gibi zarureti belirli şartlar ile kanıtlanmış hallerde, geçiş yapılacak üniversitenin asgari şartları da sağlanıyor ise kadro ilanına gerek kalmadan naklen geçiş hakkı olmalı ve insanların aile birliğini kurmasının ve ender hallerde gerekli olabilecek iyi sağlık şartlarına ulaşmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır.

» Doçentlik sözlü sınavının kaldırılması: Sözlü sınav kalkmamış, bu atama şartları üniversite fark etmeksizin üniversiteler tarafından giderek artırılmaya başlanmıştır. Doçentlik gibi önemli bir kadronun belirli şartları olması ve adayların emek sarf etmesi gerekmektedir. Ancak burada önemli olan zorlaştırmak için adayları bıktıracak mantıksız şartlar değil mantıklı ve niteliğe yönelik şartlar olmasıdır.

» Akademik mobbing: Mobbing çalışma verimini düşürmekle kalmayıp insanların günlük hayatlarını da ciddi şekilde etkilemektedir. Zorba yönetici ve iş arkadaşları insanların çalışma şevkini kırarak belki de ülkemize en büyük maddi kaybı mobbing aracılığı ile yaşatmaktadır.