Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık cinayetinde ihmalden yargılanan jandarmalar savunma yaptı. Anne Aksakal “Yalan söylüyorlar” dedi.

Akademisyen cinayetinde jandarmalar yargılanıyor!
Fotoğraf: DHA

İlayda KAYA

İzmir’de 9 sene önce boşandığı erkek tarafından katledilen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık’ın şikayetlerine rağmen gerekli önlemi almadığı iddiasıyla memurların yargılandığı dava görüldü. Soruşturma kapsamında görevde ihmalleri bulunduğu ileri sürülen memurlar dün İzmir 17.Asliye Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. İkinci duruşması görülen davada, memur İ.Ö. ve R.K.S. savunma yaptı . Hakim, duruşmaya gelmeyen sanık G.B.'nin zorla getirilmesine karar verdi. Görev ihmali bulunduğu iddiaları üzerine yargılanan Polis Memuru R.K.S., “Ben o tarihlerde Buca-Ufuk Karakolu’nda karakol amiri olarak görev yapıyordum. Karakolda bu konularda iş bölümü yapılmıştı. İlk başvuru ikameti doğrultusunda bize yapılmıştı. İşbölümü gereğince S.S.C. işlemlerde görevli kişiydi. Benim hatırladığım kadarıyla bir kez bu işlemi yaptıktan sonra adres değişikliği oldu. Biz Buca Merkez Karakolu’na dosyayı gönderdik. Onlarda yeni adresi gereğince jandarmaya göndermiş olmalılar ilk müracaat sırasında yaptığım görev sebebiyle görevimi ihmal etmeme dayalı olabilecek kusurum yoktur" dedi.


‘KAPIYI KIRIP PANSUMAN YAPTIM’

Jandarma İ.Ö. “Buca İlçe Jandarması’nda trafik timinde görevliydim. Olayın ardından kadın ve çocuk koruma astsubayı olduğuma dair dosyaya bilgi verilmiş. Olay ile ilgili görevim olup olmadığım araştırılsın. Bölük komutanı, benim yerime kimseyi atamadığı için ismimi bildirmeye devam etmiş. Trafik timindeyken o dönem anons üzerine evini bildiğim için gittim. Evde inilti duyunca kapıyı kırdım, merhumeye pansuman yaptım” dedi. Duruşma 12 Ocak 2023'e ertelendi.

akademisyen-cinayetinde-jandarmalar-yargilaniyor-1100002-1.



YALAN BEYANDA BULUNUYORLAR

BirGün’e konuşan Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal “Kimse suçunu kabul etmiyor. Nereye gider bu süreç bilmiyorum. Artık ümidimiz tükeniyor. Suçluların ceza almasını istiyorum. Her gün kadın cinayeti görüyoruz. Suçu olan herkes cezasını çeksin” dedi. Memurların savunmalarına tepki gösteren Aksakal, “Memurlar ses duyunca eve girdiğini söylüyor. Böyle bir şey yok. Otopsi raporunda Serpil’in ilk bıçak darbesinde öldüğü söylenirken nasıl inilti duymuş olabilir? Ayrıca kızımın evinin çevresine jandarma bakıyor. Trafik polisi nasıl geliyor? Gözlerimin içine baka baka yalan söylediler” dedi.

DURUŞMA EMSAL NİTELİĞİNDE

Alenin avukatı İpek Bozkurt da, "Bu duruşma, memurların görev gerekliliğini yapıp yapmamalarıyla ilgili. Kolluk güçleri uygun bir şekilde caydırıcı olsaydı bir kadın cinayeti önlenebilirdi. Kanunu uygulamalarını istiyoruz. 8 memur yargılanıyor. 7’si ifade verdi. 1 kişinin ifadesi kaldı. Biz sucluların ceza almasını istiyoruz"dedi