Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Hasan Köni, savaştan kaçan Ukraynalı kadınları kastederek, “Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor. Ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

Akademisyenden çirkin yorum: Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, konuk olduğu Habertürk TV canlı yayınında savaştan kaçan Ukraynalı kadınları kastederek skandal bir ifade kullandı.

Sunucu Hülya Hökenek’e savaşı değerlendiren Köni, “Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor. Ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar” dedi. Köni, “Tabii başka konu, edebiyat olarak söylüyorum” şeklinde devam ederek sözlerini toparlamaya çalıştı.

Köni’nin bu çirkin yorumu karşısında sunucu Hülya Hökenik’in hoşnutsuzluğu mimiklerine yansıdı. Köni’ye müdahale etmeyen Hökenek, elindeki kalemi hareket ettirmeye başladı.

ÇETİNER ÇETİN DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Habertürk TV’nin dış politika ve güvenlik politikaları yayın koordinatörü Çetiner Çetin de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı ilk günlerde "”Ukrayna'da bir ulus kimliği oluşmadığı için büyük sorunlarla karşı karşıya insanlar. Örneğin, insanlar ülkelerini terk ediyorlar. Kadınlar ülkeyi terk ediyor. Türkiye'de hiçbir kadın kocasını bırakıp kaçmaz” ifadelerini kullanmıştı. Çetiner’in bu ifadeleri sosyal medyada kamuoyunun tepkisini çekmişti.