Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.

Akar’dan Afganistan mesajı: Havaalanını işletmeye talibiz, temaslarımız sürüyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'deki uluslararası havalimanını işletmeye talip olduğunu ve bu doğrultuda temasların sürdüğünü ifade etti. Akar, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.

Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler İhtisas Kursu'nun kapanış törenine katıldı. Akar, burada yaptığı konuşmada, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR'

Afganistan’daki gelişmelere değinen Bakan Akar, “Afgan kardeşlerimizin güven ve refah içinde yaşamaları için imkanlarımız dahilinde, elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da gösterme arzusunda, niyetindeyiz” diye konuştu.

Akar, “Son 6 yıldır da tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı’nın işletilmesini sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız da sürüyor” ifadelerini kullandı.

Yangınla mücadele çalışmalarına da değinen Akar, 4 İHA, 5 çıkarma gemisi, bir karakol gemisi, 4 helikopter, 50’den fazla itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 600’den fazla personelle katkı sağlandığını açıkladı.