İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, akaryakıt zamlarıyla birlikte toplu ulaşımdaki sıkıntıları dile getirdi. Yetkililere seslenen Soyer, "Müdahale edilmezse bütçemiz 2 milyar TL açık verecek" dedi.

Akaryakıt fiyatları fırladı; Soyer KDV ve ÖTV çağrısı yaptı: Muafiyeti acil getirin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, akaryakıt zamlarıyla birlikte toplu ulaşımdaki fiyat artışlarına dikkat çekti.

Kişi başına ödenen biniş ücretlerine ilaveten belediyenin de 10 TL ödediğini kaydeden Soyer; KDV ve ÖTV muafiyeti istedi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, “Akaryakıt zamlarıyla birlikte, ulaşımda kişi başına ödenen biniş ücretine ilave 10 TL de belediyemiz ödüyor. Müdahale edilmezse bütçemiz 2 Milyar TL açık verecek. Sorumlulara sesleniyorum; KDV ve ÖTV muafiyetini acil getirin” ifadelerini kullandı.

ARDI ARKASI KESİLMEYEN ZAMLAR

Dün gece itibarıyla motorine 1 lira 33 kuruş, benzine 53 kuruş zam gelmişti. Önceki gece de motorine 1 lira 51 kuruş, benzine 88 kuruş zam gelmişti. Bu gece gelecek olan zamlardan sonra benzinin litre fiyatı İzmir'de 18,10 TL'den 18,79 TL'ye yükselecek. Motorinin litre fiyatı da 19,02 TL'den 19,86 TL'ye yükselmiş olacak.