Akaryakıt tankeri patladı: En az 92 kişi hayatını kaybetti

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da dün akaryakıt patlamasına neden olan kaza sonucu katliam yaşandı. Petrol taşıyan bir tankerin bir kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen patlamada 92 kişi hayatını kaybetti, 200'ü aşkın kişi yaralandı. Kaza, kentin Wellington bölgesindeki kalabalık Choithram meydanının önündeki kavşakta meydana geldi.

Patlamadan hemen önce geniş bir alana saçılan petrolün alev almasıyla birlikte bölgedeki çok sayıda kişi alevlerin ortasında kaldı. Yerel basındaki haberlerde içi yolcu dolu bir otobüsün ve trafikte bekleyen araçların yandığı, etraftaki dükkanların da alev aldığı belirtildi.


TRAFİKTE BEKLEYEN ARAÇLAR DA YANDI

BBC'nin haberine göre, yerel gazeteci Umaru Fofana, "Olayın üzerinden 12 saat geçmesine rağmen etraftaki yanmış araçlarda ceset parçaları duruyor. Petrol tankeri ve çarptığı kamyondan geriye kalanlar da yolun ortasında. Kazanın ardından motosikletli taksi sürücüleri tankerin etrafına gelerek sızan petrolü toplamaya çalıştı. Bu trafiğin tıkanmasına neden oldu. Kısa bir süre sonra da patlama gerçekleşti" diyerek yaşananları aktardı. Sierra Leone'nin Ulusal Afet Yönetim Kurumu Başkanı Brima Bureh Sesay ise olayın "felaket bir kaza" olduğunu söyledi. Devlet Başkanı Julius Maada Bio, hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımlayarak yaşamını yitirenlerin ailelerine her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Yaklaşık 1 milyon nüfuslu liman kenti Freetown'da mart ayında da büyük bir yangın felaketi yaşanmış, bir mahallede çıkan yangında 80 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 5 bin kişi evsiz kalmıştı.