Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür ocağı için yarın yeniden bilirkişi keşfi yapılacak. Keşif öncesi İkizköylü yurttaşlar destek çağrısında bulundu.

Akbelen’de yeniden keşif yapılacak

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Muğla Milas’ta İkizköy’ün yakınındaki Akbelen Ormanı’nda IC İÇTAŞ ve Limak Holding’e ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santralları’na kömür temini için ağaç kesilmesi ve maden sahalarının genişletilmesine karşı bölge halkı 227 gündür direniyor. Muğla 1. İdare Mahkemesi, 7 Eylül’de Akbelen’de yapılan bilirkişi keşfini İkizköy gönüllü avukatlarının itirazı nedeniyle iptal etmesinin ardından bölgede yarın yeniden bilirkişi keşfi gerçekleştirilecek.

İkizköylülerin ve Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin (KARDOK) avukatlarından Arif Ali Cangı şu ifadeleri kullandı: “Akbelen ormanını vermeyecek binlerce yaşam savunucusu, binlerce yürek var, bir de kesinleşmiş yürütmeyi durdurma kararı. Termikçiler boşuna uğraşmasınlar, Işıkdere’yi arazileri, evleri ile tarihi kalıntılarını kömür karasına boğdular, ama Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz, asıl görevinize dönün, sizin varlık nedeniniz ormanları peşkeş çekmek değildir, korumakla görevlisiniz. Verdiğiniz maden işletme iznini geri alın, yangından kurtulan ormanlardaki tahsislerin tamamını kaldırın, yoksa yaşanacak bütün felaketlerden tarihsel ve hukuksal sorumluluğunuz olacak” diye konuştu.