Akçay Sazlığı’ndaki proje bölgeye zarar verir

Haber Merkezi

Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nda Edremit Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Enginkent Akçay’ adlı bir konut projesine karşı açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, projeye uygun imar planının olmadığına ve yapılaşmaların ekolojik sistemi olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi.

Balıkesir Edremit Belediyesi’nin Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nda yapmak istediği konut projesi yargıya taşındı. Balıkesir 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme bilirkişi raporunu hazırladı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

•İnşaat ruhsatlarının bulunduğu parsellere ilişkin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olarak düzenlenmiş ve onaylanmış herhangi bir imar planı yok.

•Edremit Belediyesi’nin inşaat ruhsatlarına dayanak yaptığı Mülga Zeytinli Belediye Meclisi’nin 10.07.1980 tarih ve 11/52 sayılı kararı geçerli değil.

•Edremit Belediye Başkanlığı’nca “Enginkent Akçay Projesi “için verilen imar durumları ve ruhsatlar, yürürlükte bir plan olmadan verilmesi sebebiyle Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uygun değil.

•İnşaatına başlanan ve devam eden söz konusu yapılaşmalar mevcut ekolojik sistemi olumsuz etkileyeceği gerekçeleri ile Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’ne uygun değil. Konuya ilişkin açıklama yapan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi için çağrı yaptı.