Akdoğan'dan Bayık'a: Yetersizliği sebebiyle 30 yıldır kenarda duruyordu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, hakkında  “Kendisine verilen rolü oynayamaya çalışan bir memurdur” açıklamasını yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’ı oldukça sert sözlerle eleştirdi.

Akdoğan, "Ben teröristim, istediğime hakaret edebilirim diye bir anlayışa sahipse, kimse kusura bakmasın, çözüm süreci var diye bunların saygısızlıklarını sineye çekecek değiliz" dedi.

ÖCALAN'IN KURU SÖĞÜTTEN DÜDÜK YAPABİLME BECERİSİ...
Bayık’ı ‘yetersizlikle’ suçlayan Akdoğan, şu ifadeleri kullandı; "Bu şahıs, yetersizliği sebebiyle 30 yıldır kenarda duruyordu şimdi sanıyorum bir pozisyon elde etmiş. Bu olsa olsa Abdullah Öcalan'ın kuru söğütten düdük yapabilme becerisini gösterir. Bunun ötesinde de bir anlamı olamaz.”

BAYIK: AKDOĞAN NE ROL BİÇİLİRSE ONU OYNAR
Bayık, Akdoğan’ı şu sözlerle tanımlamıştı: “Dinci yanı da olan bir milliyetçidir. Sürecin gelişimini sağlamakla görevli kılınmasına rağmen hâlâ milliyetçi yaklaşımlar içinde. Kendisine verilen rolü oynayamaya çalışan bir memurdur. Şimdi süreci yürütmekle sorumlu bir bakan rolü var ve onu oynuyor. Yarın savaş sorumluluğu rolü verilirse de onu yapar. Hangi görev verilirse onu yapar, ne rol biçilirse onu oynar.”

'DEMİRTAŞ SİYASETİ İLE CHP SİYASETİ RUH İKİZİ'
Akdoğan’ın eleştirilerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'Seni başkan yaptırmayacağız' diye seslenen HDP lideri Selahattin Demirtaş da nasibini aldı. Demirtaş ile CHP'nin siyasetini ‘ruh ikizi’ olarak tanımlayan Akdoğan, "Kendi hareketini, kendi kitlesinin geleceği üzerine bir plan, hesap yapmak yerine, başkalarının nasıl engelleneceği üzerine siyaset yapan bir tarz. Aslında bu CHP'nin siyaset tarzının bir benzeri. Bu yüzden Demirtaş siyaseti ile CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir” dedi.

Demirtaş’tan tarihin en kısa grup toplantısı: Erdoğan, seni Başkan yaptırmayacağız!

Cemil Bayık silah bırakma çağrısından sonra ilk kez konuştu: Önce çözüm, sonra silah