Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP'yi hedef alan açıklamalarını sürdürdü. Daha önce HDP'nin barajın altında kalması için "süper olur" yorumu yapan Akdoğan, bu kez de HDP barajı geçerse "kaos olur" dedi

Akdoğan: HDP, AKP’yi devirme projesi

HDP barajı geçemezse “süper olur” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bu kez de HDP’nin “barajı geçmesi” halinde kaos yaşanacağını iddia etti.

Akdoğan daha önceki açıklamaları nedeniyle HDP’den büyük tepki toplamasına rağmen partiyi hedef almayı sürdürdü. HDP’nin “AKP’yi devirmek isteyenlerin projesi” olduğunu söyleyen Akdoğan, “HDP'nin parti olarak seçime girmesi, barajı HDP'ye geçirme çabaları bir projedir ve bu HDP'yi de aşan bir projedir. Burada bir kaos planı işliyor, bir şekilde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, AK Parti'yi devirmek isteyenler bir plan uyguluyorlar. HDP'yi buna mecbur kıldılar, zorla parti olarak seçime girmelerini sağladılar ve HDP de kendi geleceğini, Çözüm Süreci'nin geleceğini düşünmeden bu zokayı yuttu ve projeyi üstlendi” diye konuştu.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlamasında rol oynadığı belirtilen Akdoğan ayrıca çözüm sürecinin HDP’nin barajı aşamaması değil, geçmesi halinde tehlikeye gireceğini ileri sürdü.

HDP’nin “kendini kullandırdığını” savunan Akdoğan, “"Bizim özellikle şunu söylememiz lazım: HDP'ye oy veren insanlar, HDP'nin barajı geçmesi halinde AK Parti iktidarı güç kaybederse, Çözüm Süreci falan kalmaz. Yani Çözüm Süreci daha güçlü çıkmaz buradan” dedi.

Akdoğan, HDP’nin hükümete demokratik reform anlamında şartlar koşmasını da eleştirdi. Öcalan'ın Nevruz mesajında üzerinde anlaşmaya varılmayan unsurların dile getirildiğini de sözlerine ekleyen Akdoğan, “bunları kabul etmişiz gibi 'hadi bakalım hükümet yapsın.' Öcalan'ın nevruz mesajında söylediği şeyler bizim mutabık kaldığımız şeyler değil ki. Bunlar başka başka şeyler söylediler orada” diye konuştu.

Akdoğan’ın daha önce “HDP barajı geçemezse süper olur” açıklamasına ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Neresi süper? 70 milletvekilliğini bedavadan almış oluruz, bu kısmı AKP için süper olur” diye karşılık vermişti.

‘HDP baraj altında kalırsa süper olur’