Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, Soma katliamı iddianamesini kabul etti

Soma katliamı soruşturması kapsamında daha önce reddedilen iddianame, savcılar tarafından gözden geçirildikten sonra Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamenin kabulünün ardından sekizi tutuklu 45 sanığın daha önce 2013 başlaması planlanan yargılanmasına geçilebilecek.

Söz konusu dosya, eksiklikler nedeniyle mahkeme ile Başsavcılık arasında gelip gitmişti. İsnat edilen suçlar ve istenen cezalarda bazı değişikliklerle beraber, toplanılan ek ifadelerle iddianamenin sayfa sayısının da arttığını belirtildi.

Fezlekede tutuklu bulunan sekiz sanık hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor. Manisa’da can veren pek çok madencinin ailesini temsil eden Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, daha önce yaptığı açıklamalarda fezlekedeki kişilerle ilgili hazırlanan cezai yaptırımların yeterli olmadığını ve bu bakımdan fezlekenin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve resmi kayıtlara göre 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma Eynez maden işletmesindeki iş katliamı, tarihe Türkiye'nin bugüne kadarki en ölümcül maden kazası olarak geçti.