Akhisar Çevre Gönüllüleri, Karahöyük Dağı’ndaki taş ocağı çalışmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Akhisarlılar Karahöyük Dağı’na sahip çıkıyor

Akhisar Çevre Gönüllüleri, Akhisar’ın Karahöyük Dağı’nda faaliyet gösteren taş ocağıyla ilgili açıklama yaptı. Akhisar Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasını Mehmet Akif Aksezgin okudu. Aksezgin, taş ocağının kapasite artırım onayı almasına tepki gösterdi.

Akhisar’da yıllardır taş ocağının çevreye, tarım alanlarına ve yerleşim yerlerine zarar verdiğini belirten Aksezgin, “Zararlarla işini bitirip gideceğini düşündüğümüz şirketin, valilik kararıyla verilen alan genişletme onayıyla daha büyük bir doğa katliamına hazırlandığını öğrendik. Bu kapasite artırımı Karahöyük Dağı’nın tamamen yok olması anlamına gelmektedir. Gözlerini kar hırsı bürümüş şirketlerin doğaya ve çevreye dönük bu saldırılarının nasıl bir yok oluşu ortaya çıkaracağını biz Kazdağları’ndaki katliamda gördük. Aynı yerde direnişin, dayanışmanın bu katliamları durdurmanın tek yolu olduğunu da gördük” dedi.

“KARAHÖYÜK DAĞI BİZİM VARLIĞIMIZDIR”

Bu mücadelede toplumcu belediyelere duydukları güveni belirten Aksezgin, “Doğaya dönük saldırılar ülkemizin her yerinde yaygınlaşıyor. Özellikle uluslararası şirketler kamusal alanlarımızı devlet zoruyla elimizden alarak kendileri için kar alanlarına dönüştürüyor, istediklerini aldıktan sonra da geri de onarılamaz tahribatlar bırakıp defolup gidiyorlar.Bu nedenle maden sahiplerine diyeceklerimiz var; sizin için yalnızca para kazanılacak taş yığınından ibaret gördüğünüz Karahöyük Dağı bizim paha biçilmez tarihsel, kültürel ve coğrafi varlığımızdır” diye konuştu.