Akın Atalay tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün Almanya'dan uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Atalay hakkındaki suçlamalar, Başsavcıvekillleri Mehmet Akif Ekinci, Zafer Koç, Hasan Yılmaz ile FETÖ'den soruşturma geçiren savcı Murat İnam ve savcı Özgür Metin tarafından imzalanan sevk yazısında yer alıyor.

"ATATÜRKÇÜ YAYIN YAPMAMAKLA SUÇLADI"

Savcılığın sevk yazsında, ''Medyanın görevi bilgi ve haber aktarmaktır. Manipülasyonla gerçeği perdeleyip terör örgütlerinin amacına uygun hareket etmek, iç kargaşa çıkartmak ve ülkeyi yönetilemez hale getirmek gazetecilik değildir.'' iddialarında bulunuldu.

Yazıda "Cumhuriyet Vakfının yönetim kurulunun ele geçirilmeye çalışıldığı" ifade edilen yazıda, Akın Atalay'ın vakfın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu ve gazetenin İcra Kurulu Başkanlığı görevini yaptığı belirtilerek, ''Atalay, Atatürkçü ve sosyal demokrat bir çizgide yayın yapan Cumhuriyet gazetesini, yasalara uygun olmayan vakıf değişikliği ile 90 yıllık yayın politikasına yüzde yüz ters ve aykırı şekilde büyük bir değişikliğe giderek, gazeteyi FETÖ ve PKK silahlı terör örgütlerine destek olacak şekilde yönlendirdi'' denildi.

Yazıda, yine gazetenin 22 Ekim tarihli nüshasında ''Ak Silahlanma Provakosyonu'' başlıklı haberinin manşetten yayınlandığı, bu habere dayanak olarak ''Jeansbir'' adlı twitter kullanıcısı gösterildiği, daha sonrada bu kullanıcı hakkında FETÖ örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındığı da yer aldı.

"CUMHURİYET GAZETESİ'NE SİYASİ OPERASYON"

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Bahri Belen Atalay'ın gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, "Anladığımız kadarıyla uçağın merdivenlerinden gözaltına alındı. Buradan Vatan Emniyete gidecek. Kaç gün gözetim verilecek bilmiyoruz. Tutuklama kararı verebilirler. Bu Cumhuriyet Gazetesi'ne siyasi operasyondur. Hukuki değildir. Tutuklanan arkadaşların tutuklanma gerekçelerinde hukuki bir neden yoktur. Hukuki bir neden olmadığı gibi arkadaşların tutuklanmalarıyla ilgili gerekçeler de tutuklanmayla ilgili usul kurallarına uygun değildir" şeklinde konuşmuştu.