AKP’li Hakkı Köylü ile Akit gazetesi arasındaki ‘kumar’ tartışması yargıya taşındı. Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunan Köylü, muhabirlerin odaya dalıp kendilerini yere attığını öne sürdü

Akit’in ‘kumar oynarken bastık’ dediği AKP’li vekilden suç duyurusu

AKP Kastamonu Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Kastamonu Öğretmenevi’nde kumar oynarken kendilerine saldırdığını iddia eden Yeni Akit Gazetesi ve muhabirleri hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yeni Akit Gazetesi muhabirleri tarafından Kastamonu’da konakladığı öğretmenevinde, kumar oynadıkları gerekçesi ile kendilerine saldırdıklarını öne süren Köylü, şunları söyledi:

"Her zaman bulunduğum, oturduğum özel bir odaya ellerinde kamera ve ses kayıt cihazlarıyla birlikte daldılar. 'Sizi burada yakaladık, burada kumar oynuyorsunuz, kumar oynatıyorsunuz, ses alıyoruz, görüntü alıyoruz' diye saldırıya başladılar. İçeriden arkadaşlarımız bunları dışarı çıkarmak istedi. Ben de 'siz zorlamayın, kendileri çıksınlar' dedim. Kendilerini birkaç defa ikaz ettik, çıkmadılar. Kendilerini yerlere attılar, sandalyelere tutundular, çıkmamak için mücadele ettiler. Arkadaşlarımız da çıkarmak için uğraştılar ama başarılı olamadılar. Sonunda polisler geldi bunları dışarı attı.”

'KIBRIS'A HİÇ GİTMEDİM, BÜYÜK BİR KUMPAS VAR'

Söz konusu yayın organı tarafından Kıbrıs’ta kumar oynağı ve kumar borcu bulunduğuna ilişkin iddiaları da yalanlayan Köylü, “Daha önce hiç Kıbrıs’a gitmedim. Olayı önce küçük bir olay olarak düşündüm ancak bu yayınları düşündükten sonra büyük bir kumpas var. Benim siyasi kariyerimi zedelemek için, AK Parti'ye zarar verme düşüncesiyle yapılan bir hareket olduğunu anladım. Elbette olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

akit-in-kumar-oynarken-bastik-dedigi-akp-li-vekilden-suc-duyurusu-677515-1.
AKP'li vekil, kalabalık bir grupla suç duyurusunda bulundu.

'YANLIŞ YERE TAŞ ATTILAR'

“Ortaya attıkları iddiaları, kumpası başlarına geçireceğim” sözleri ile tepkisini dile getiren Hakkı Köylü, basın mensuplarının "Şüphelendiğiniz biri var mı?" sorusuna, "Var birileri ama onları netleştirdikten sonra gerektiği zaman size açıklama yapacağım. Onların hakkında da gerekli işlemleri yapacağız elbette" karşılığını verdi.

Daha sonra Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunan Köylü, ardından tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.