Akit TV’ye yasal işlem başlatılsın

HABER MERKEZİ

Basın Konseyi, ‘Şeriat çalıştayı’ manşetinden dolayı Cumhuriyet gazetesini el bombası atmakla tehdit eden Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı’ya tepki gösterdi. Gazetenin ve yazarı Işık Kansu’nun doğrudan hedef gösterildiği vurgulanan yazılı açıklamada, şöyle dendi:

“Akit TV sunucusu Fatih Dağıstanlı, canlı yayında manşetini beğenmediği Cumhuriyet gazetesini ve yazar Işık Kansu’yu ‘bomba’ ile tehdit etmiştir. Günlük gazetelerin değerlendirildiği ‘Manşetlerin Dili’ programı sunucusu, Cumhuriyet’in ‘Şeriat Çalıştayı’ manşetini ekrana getirdikten sonra, ‘Şeriat Çalıştayı, Işık Kansu yazıyor. Ben içerisine bakmadım ama Cumhuriyet’te ‘Şeriat Çalıştayı’ diye kocaman yazmışlar. Bunu görünce bana yetti. Madem Cumhuriyet şeriata savaş açtı, hep birlikte gidelim Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım’ ifadelerini kullanmıştır.”

YARGI DEVREYE GİRMELİ

“Bu sözlerle bir gazete ve bir gazeteci, geçmişte şehit edilen onlarca gazetecinin katili karanlık odakların bombacılarına hedef gösterilmiştir” denen açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Demokratik hukuk devletlerinde basın özgürdür; gazetecilerin hedef gösterilmesi, tehdit edilmesi asla ve asla kabul edilemez.
Yargının iş işten geçmeden derhal devreye girmesini, Cumhuriyet gazetesi ve Işık Kansu’yu açıkça tehdit eden sunucu Fatih Dağıstanlı ve Akit TV hakkında gereken yasal işlemi başlatmasını bekliyor, olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”