Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde taşeron işçileri arasında taşlı-sopalı kavga çıktı. Akkuyu Nükleer AŞ’den konu hakkında açıklama yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki kavgaya ilişkin açıklama

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında meydana taşlı-sopalı kavga yaşandı. Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirkete bağlı işçileri iddiaya göre kendilerine ait malzemeler yüzünden tartıştı. Tartışmanın bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü.

Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat sahasında yaşanan ve sosyal medyada görüntüleri paylaşılan gerginlikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Akkuyu NGS şantiyesinde bugün taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında, bir grubun da desteklediği gerginlik yaşandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu Nükleer AŞ'nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiştir, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir."

(AA)