AKP, 17 Aralık savcısının peşini bırakmıyor: Kara'nın üç yıl hapsi isteniyor

17 Aralık yolszuluk soruşturması sırasında eski bakanların oğullar ve Rıza Sarraf hakkında gözaltı talimatı veren, AKP tarafından sürülen savcı Celal Kara hakkında  yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Kara, 'görevi kötüye kullanmakla' suçlanıyor.

Savcı Kara, şüphe sebebi belirlemeden şüphelilerin ‘mal varlıklarına tedbir koydurduğu ve tanıklıktan çekilebilecek kişiler hakkındaki dinleme kayıtlarını imha etmemek’ten sorumlu tutuluyor.

ŞİKAYETÇİLER ARASINDA MUAMMER GÜLER VE OĞLU DA VAR
Suç tarihi 23 Ağustos 2013 ile 30 ocak 2014 tarihleri arası olarak belirtilen iddianamede şikayetçi olarak eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler yer aldı. Savcı Kara hakkında ayrı düzenlenen iddianame de, savcı Akkaş ile hakim Karaçöl'ün iddianamesinin gönderildiği Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse, dosya Yargıtay'a gönderilecek.

25 ARALIK SAVCISINA DA HAPİS İSTEMİ
Celal Kara dışında 25 Aralık soruşturması savcıları Muammer Akkaş ve sulh ceza hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından iddianame hazırlanmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameleri kabul ederse birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için Yargıtay’da yargılanmaya başlayacak. Karaçöl'ün de 'görevi ihmal' suçundan iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kara’nın 17 Aralık 2013  tarihinde verdiği talimat üzerine dönemin Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar, işadamı Ali Ağaoğlu ve Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapılarak ele geçirilen çeşitli eşya ve paralara el konuldu. Gözaltına alınan 62 kişiden 24’ü tutuklanmıştı.

Celal Kara daha sonra, İstanbul’dan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak gönderilmişti. Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kara, HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

17 Aralık soruşturmasından alınan savcı Kara: '1 Numara' Erdoğan'dı, Bilal de Yüce Divan'a gidebilirdi

Kara: Operasyonu 2-3 gün farkla kurtarabildik

17 Aralık savcısı Kara: Bakan çocukları süt dökmüş kedi gibilerdi