Seçimlerin ne zaman yapılacağı tartışması sürerken AKP'deki toplantıda konuşulanlar kulislere yansıdı. Partide seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması görüşünün hakim olduğu belirtilirken, Millet İttifakı'nı 'köşeye sıkıştırmak' için tarihin açıklanmasının son ana kadar bekletileceği öne sürüldü.

AKP'deki toplantıda seçim için öne çıkan tarih kulislere yansıdı

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken seçimlerin ne zaman yapılacağı da gündemdeki yerini koruyor. Muhalefet seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurgularken, iktidar partisi tarafından konuya ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen seçim toplantısında konuşulanlar ise kulislere yansıdı.

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, düzenlenen teknik toplantıda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) izleyeceği yol değerlendirilirken, deprem bölgelerinde nasıl oy kullanılacağı masaya yatırıldı.

Haberde, depremden önce planlandığı gibi seçimin 14 Mayıs'ta yapılması görüşünün hakim olduğu aktarıldı, hazırlıklar da buna göre yapıldığı belirtildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre ise, AKP seçim sloganını “Büyük Türkiye’yi İnşa Süreci: Türkiye Yüzyılı Dayanışması” teması üzerinde duracak. Bu tema için kullanılacak slogan da “Hemen şimdi” olacak.

Haberde, Erdoğan’ın seçim tarihi ve Meclis’i ne zaman fesh edeceği ile ilgili açıklamayı “son ana kadar bekleteceği” belirtildi.

Bunun en önemli nedenlerinden birinin “2 Mart’ta bir araya gelecek Millet İttifakı'nı köşeye sıkıştırmak olduğu” dillendiriliyor.