Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarına AKP'den destek geldi. AKP Milletvekili İbrahim Aydemir, "Sayın Ağıralioğlu, Altılı Masa'nın terör gölgesinde oluştuğunu çok net ifade etti. Biz söyledik, işte dün de o masanın ortaklarından biri aynen bunu söyledi" dedi.

AKP'den Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarına destek verdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Aydemir, Ağıralioğlu'nun dünkü açıklamalarında, Altılı Masa'yı tarif ettiğini öne sürdü.

Aydemir, "Sayın Ağıralioğlu, Altılı Masa'nın terör gölgesinde oluştuğunu çok net ifade etti. Açıklamaları, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde terör bizim masayı destekliyor' demektir. Teröristler saflarını açık ettiler, 'Kılıçdaroğlu'nun yanındayız' dediler. Biz söyledik, işte dün de o masanın ortaklarından biri aynen bunu söyledi" ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

"Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz" diyen Ağıralioğlu, "İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum. Kemal Bey'in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu, şunları söylemişti: "Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp 'Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu' memleketin önüne sunuldu. Yüzde 25'i, yüzde 75'e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? 'Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.' Muhalefetin vazifesi 'Sen yaptın, ben yapmadım' demektir."