Zonguldak’ta, Dedeman Otel’de yapılan AKP Yerel Yönetimler Zonguldak İstişare Toplantısı’nın 250 bin TL’lik faturasını, AKP’li Zonguldak Belediyesi’nin ödediği ortaya çıktı.

AKP faturayı halka ödetti
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan

Aycan KARADAĞ

AKP tarafından geçen yıl 14-15-16 Ekim tarihlerinde Zonguldak Dedeman Otel'de yapılan AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı’nın 250 bin TL yeme-içme ve konaklama faturasının AKP’li Zonguldak Belediyesi tarafından ödendiği ortaya çıktı.

Zonguldak Belediye Meclis toplantısında CHP Denetleme Komisyonu üyesi Özberk Papila ve Hürmet Kartal'ın ortaya çıkardığı skandalı savunan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, "Şehrimize gelenlere bir balık ısmarlamayalım mı?" dedi.

OLMAYAN TOPLANTIYA FATURA KESMİŞLER

Belediye Meclisi Denetim Komisyonu 2022 Yılı Raporuna yansıyan 250 bin TL’lik faturayı, kentte yapılan projelerin tanıtımıyla ilgili brifing toplantısı için gelen misafirlerin ağırlama, konaklama ve yeme-içme masrafları olarak kayıtlara geçirdi. O tarihlerde ise Zonguldak Belediyesi'nin böyle bir tanıtım toplantısı olmadığı görüldü.

"KABUL EDİLEMEZ"

CHP grubu denetim komisyonu üyeleri denetim komisyonu raporuna şerh düşerek Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen proje tanıtım toplantısı hakkında her hangi bir bilgi ve görgüleri olmadığı belirtti. Açıklamada, internet ortamında yaptıkları araştırmada ilgili toplantının AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı olduğununun tespit edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı ve başkanlık ettiği anlaşılmıştır. Toplantıya ilişkin görsel ve yazılı haber ve dökümanlara internet ortamında ulaşılabilmektedir. Yapılan toplantının siyasi bir toplantı olduğu, AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlendiği ve Zonguldak Belediyesi’nin kamusal kimliği ile bir bağı olmamasına rağmen yaklaşık 250 bin TL konaklama ve yeme-içme masrafı Zonguldak Belediyesi bütçesinden karşılanması kabul edilebilir değildir. Toplantının bir parti faaliyeti olduğu açık kaynaklardan rahatlıkla anlaşılmaktadır."