AKP grubu CHP'li kadın vekile saldırdı

Anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında AKP ve CHP'li milletvekilleri arasında yaşanan tartışma kavgaya döndü.

Bunun üzerince Meclis Başkanvekili oturuma 10 dakika ara verdi.

HDP Milletvekili Ziya Pir'in Meclis Genel Kurulunda yaptığı Periscope yayına o anlar şu şekilde yansıdı:


AKP grubunun CHP'li Kaplan'a saldırığı o anlar kameralara böyle yansıdı

CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, yaşanan kavgayı şu sözlerle anlattı:

"Günlerdir mücadele veriyoruz, o rahatsız ediyor rejimi yıkmak isteyen vatan hainlerini. AKP’li Elitaş bana saldırdı. Beni niye çekiyorsun diyerek benim üzerime yürüdü. Telefonu elimden aldı AKP’li vekillerden birisi. Orada karıştı ortalık. Her zamanki fiili durumları."

meclis-te-akp-li-ve-chp-li-vekiller-arasinda-kavga-cikti-232387-1.

‘DARP EDİLDİM, TELEFONUM GASP EDİLDİ’

Söz isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, üzerine yürüdüğünü söyledi. Meclis idare amirinin telefonunu gasp ettiğini belirten Hürriyet, darp edildiğini aktardı.

Kaplan, “Boğazım kıpkırmızı, fiziki şiddete maruz kaldım, telefonum bile gasp edildi. Darpedilen ben konuşan sizsiniz. Fiziki müdahaleye uğrayan ben mağdur yine sizsiniz. Bana yapılan fiziki müdahaleyi kınıyorum. Ve boğazım kıpkırmızı. Bir kadına saldırabilecek kadar başkanlık hırsına bürünmenizden dolayı sizi kınıyorum. Yere batsın sarayınız, yere batsın başkanlığınız yere batsın anayasanız” dedi.

‘HERKES GAZETECİ OLMUŞ’

Hürriyet’in ardından kürsüye gelen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

“Biraz önceki oylamada, daha önceki oylamalarda uygulanan aynı usulün devam edeceğini kararlaştırmıştık. Ancak burada bir yoğunluk oluştu. Burada hanımefendi benim resmimi çekmeye çalıştı. Ben ‘Hanımefendi benim resmi çekmeyin’ dedim. Ancak hanımefendi ‘Ben çekerim’ dedi. Bakın jandarmaya ihtiyacımız yok. AK Parti önergesinin arkasında. AK Parti iç tüzüğün gereklerini yerine getirerek oylarını kullanmaktadır. Herkes gazeteci olmuş. Çıkın gazetecilerin bölümünde çekim yapın. Sonuçta millet karar verecek.”

meclis-te-akp-li-ve-chp-li-vekiller-arasinda-kavga-232385-1.meclis-te-akp-li-ve-chp-li-vekiller-arasinda-kavga-232386-1.