CHP’li Taşcıer, AKP’nin 2018 seçim beyannamesinin sonuçlarına yönelik bir rapor hazırladı. Raporda ‘güçlü meclis, güçlü demokrasi, bağımsız yargı, büyüme ve istikrar’ gibi vaatlerin yerine getirilmediğine dikkat çekildi: “AKP dev çelişkilerin partisidir”

AKP halka verdiği sözleri yine tutmadı: Çelişkilerin partisi

HÜSEYİN ŞİMŞEK

İki yıl önceki Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri öncesinde halka onlarca söz veren iktidar, bu sözlerden ‘millet kıraathanesi’ dışındakilerin neredeyse hiçbirini hayata geçirmedi. Bedava çay ve kek dağıtılan millet kıraathanelerini ülke genelinde tartışmalı ihaleler sonucu yaygınlaştıran AKP, demokrasi, yargı, insan hakları gibi vaatlerinde ise sınıfta kaldı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, AKP’nin halka vaatlerini inceleyen bir rapor hazırladı. İktidardaki bir siyasi partinin başarısının değerlendirme yöntemlerinden birinin halka verdiği sözleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini incelemek olduğunu ifade eden Taşcıer, “Mevcut iktidar başarıdan oldukça uzaktır ve Türkiye’yi yönetememekte, ülkemizin savrulmasına neden olmaktadır. Bunu, 2018 genel seçimleri öncesinde açıkladıkları seçim beyannamelerinde yer alan sözlerle uygulamalara bakarak da söylemek olanaklıdır” dedi.

CHP’li Taşcıer’in AKP raporunda şu tespitlere yer verildi: “24 Haziran seçimleri öncesi ‘Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye’ başlığı ve ‘Yaparsa Yine Ak Parti Yapar’ sloganıyla seçim beyannamesini açıklayan AKP’nin, aradan geçen iki yılda gerçekleştirmedikleri, gerçekleştiremedikleri ve aslında zaten gerçekleştirmek istemeyip sadece söylemiş olduğu sözleri bu raporun içeriğini teşkil etmektedir. Raporda da görüleceği üzere AKP, söyledikleri ile yaptıkları arasındaki dev çelişkilerin partisidir.”

GERÇEKLEŞMEYEN VAATLER

“Güçlü Meclis, bağımsız ve tarafsız yargı, güçlü demokrasi, hak ve özgürlüklerin artırılması, şeffaflık, güven veren adalet, eğitim kalitesinin artırılması, Türkçe’nin Birleşmiş Milletler’in resmi dilleri arasına girmesini hedefi, obezite oranının düşürüleceği vaadi, eğitimde özgürlüğün artırılması, genç işsizlik oranını kalıcı bir şekilde düşürülmesi, her öğrenciye yurt imkânı sağlanmadı. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artırılması, yoksullukla mücadele, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın hayata geçirilmesi, çalışma hayatında esnekliği esas alan, çalışma barışını ve sosyal diyalog mekanizmalarını güçlendiren, çalışanların karar alma mekanizmalarına katılımını artıran yaklaşım hedefleri, iki yıldır hiçbir şekilde gerçekleşmeyen vaatler arasında yer aldı.”